Scene de groază într-o familie: bărbat bătut bine de fratele vitreg și lovit cu cuțitul și un topor de tatăl vitreg - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Scene de groază într-o familie: bărbat bătut bine de fratele vitreg și lovit cu cuțitul și un topor de tatăl vitreg

De    •   Publicat acum 5 luni, 15 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a doi indivizi, tată și fiu, care l-au agresat pe un alt bărbat, fiul vitreg al primului și frate vitreg pe linie maternă al celuilalt. După ce l-au bătut bine și l-au lovit cu cuțitul și cu un topor în cap, cei doi și-au abandonat ruda într-o baltă de sânge și s-au culcat. Un martor a sunat la 112 și a cerut intervenția poliției și a unui echipaj medical.

 

*Scandal la băutură de la bani și întreținere

 

Victima Vasile Morari a venit la locuinţa lui Constantin Onoiu situată într-o zona rurală a județului Suceava, cu mama sa, când avea vârsta de 9 ani. Constantin Onoiu a întreţinut relaţii de concubinaj cu mama persoanei vătămate, din relaţiile acestora rezultând trei copii. După decesul mamei sale, Morari a continuat să locuiască în gospodăria inculpatului Onoiu, acesta tratându-l la început ca pe un fiu natural.

Persoana vătămată are de mai mulţi ani probleme de sănătate grave, iar din luna decembrie 2018 inculpatul Constantin Onoiu a fost desemnat asistent personal al victimei, având un salariu lunar.

În ultima perioadă între inculpat şi victimă au avut loc adeseori certuri şi discuţii în contradictoriu, dar și episoade violente, în special în perioadele când ambele persoane consumau băuturi alcoolice; în concret, persoana vătămată reproşa tatălui său vitreg că toate bunurile din gospodărie îi aparţin, sunt cumpărate cu banii pe care primăria îi dă acestuia ca să-l îngrijească, în realitate tatăl său vitreg nu se ocupă de el în niciun mod.

La data de 30 noiembrie 2019 la locuinţa inculpatului Constantin Onoiu se aflau mai multe persoane, care au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Printre acestea se afla persoana vătămată şi coinculpatul Ionel Onoiu  (fiul natural al inculpatului Constantin Onoiu şi totodată frate matern cu persoana vătămată).

În jurul orei 19:00, pe fondul stării de ebrietate în care au ajuns, persoana vătămată i-a reproşat tatălui vitreg că nu are grijă de el. Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Constantin Onoiu s-a enervat, proferând ameninţări la adresa victimei. Aflat la rândul său în stare avansată de ebrietate, Ionel Onoiu a început să exercite acte de violenţă cu pumnii asupra persoanei vătămate.

Între timp, tatăl a părăsit locuinţa, s-a deplasat în şură de unde a luat un topor, a revenit în casă şi profitând de faptul că victima era căzută pe hol (fiind imobilizată de fratele vitreg), a încercat să o lovească în zona cranio-cerebrală cu toporul. Datorită stării de ebrietate în care se afla, Constantin Onoiu nu a putut lovi victima, motiv pentru care a luat un cuţit cu care a încercat să o lovească în zona abdominală, activitate care de asemenea nu i-a reuşit întrucât cuţitul nu era ascuţit, a luat apoi un alt cuţit cu care a reuşit doar să taie haina pe care o purta persoana vătămată; această activitate ilicită nu a putut atinge rezultatul scontat întrucât persoana vătămată se zbătea în încercarea de a scăpa de coinculpatul Ionel Onoiu care stătea deasupra sa.

După puţin timp, Vasile Morari a reuşit să-l îndepărteze de deasupra sa pe fratele său şi a fugit apoi spre locuinţa sa, aflată în aceeași curte, urmat fiind de ambii inculpaţi. În locuinţă, victima a fost prinsă și doborâtă pe podea de către Ionel Onoiu care, apoi, s-a aşezat din nou deasupra persoanei vătămate şi a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii în diverse zone anatomice.

Constantin Onoiu a pătruns şi el în locuinţa fiului vitreg, având în continuare toporul asupra sa. A rezultat din cercetări că tatăl vitreg a ridicat toporul deasupra capului său şi i-a aplicat victimei în zona cranio-cerebrală aproximativ 4 – 5 lovituri cu muchia toporului, persoana vătămată pierzându-și cunoștința.

În acest moment, cei doi inculpaţi au abandonat orice altă intenţie de violenţă, s-au deplasat în locuinţa lor după care s-au culcat.

Un martor a apelat Dispeceratul 112 şi a solicitat asistenţă medicală pentru victimă.

Vasile Morari a fost transportat la o unitate medicală din județul Suceava, unde i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă.

Medicul legist a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând în cuprinsul raportului că aceasta a prezentat traumatism cranio-cerebral în zona parieto-temporală stânga, cu contuzii hemoragice cortico-subcorticale parietal stânga şi temporal stânga, fractură cominutivă cu fragmente detaşate temporal stânga ce au necesitat craniotomie, plagă cranio-cerebrală temporală stânga, hematom epicranian vertex, hematom, echimoze, tumefacţie echimotică. Aceste leziuni au pus în primejdie viaţa victimei, iar medicul legist a apreciat că sunt necesare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 15 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2020 @ 12:49 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string JffrhL to the field below: