Doi inspectori școlari de la PSD au fost eliberați din funcție după ce s-a constatat că nu respectă condițiile legale de angajare. Grigore Bocanci: „Luminița Corbu și Toader Piticar au fost angajați prin asumarea răspunderii și au aceeași problemă, nu sunt membri ai Corpului Național de Experți, ceea ce era mai important” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Doi inspectori școlari de la PSD au fost eliberați din funcție după ce s-a constatat că nu respectă condițiile legale de angajare. Grigore Bocanci: „Luminița Corbu și Toader Piticar au fost angajați prin asumarea răspunderii și au aceeași problemă, nu sunt membri ai Corpului Național de Experți, ceea ce era mai important”

De    •   Publicat acum 3 luni, 15 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

*Luminița Claudia Corbu, consilier local PSD la Fălticeni, și Toader Mihai Piticar, membru PSD Câmpulung Moldovenesc, și-au pierdut fotoliile de inspectori școlari pe care le-au obținut în luna august, numiți prin detașare în interesul învățământului, de către inspectorul școlar general Cristian Cuciurean

*Inspectorul școlar general Grigore Bocanci(PNL) respinge ideea unei schimbări politice și spune că înlocuirile au la bază constatarea unor nereguli în dosarele de angajare

 

Se împuținează oamenii PSD din instituțiile publice sucevene: începând de astăzi, Luminița Claudia Corbu, inspector școlar pentru proiecte educaționale, și Toader Mihai Piticar, inspector școlar pentru istorie, au fost eliberați din funcție deoarece nu îndeplineau condiția minimă de a fi membri ai Corpului Național de Experți în Managementul Educațional.

Potrivit inspectorului general școlar Grigore Bocanci, cei doi și-au pierdut posturile de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava deoarece nu îndeplineau condițiile de legalitate  conform metodologiei de ocuparea a postului de inspector școlar, care spune că orice candidat trebuie să fie expert în management educațional.

Bocanci ne-a spus că cei doi au fost angajați prin asumarea răspunderii, au înțeles motivele pentru care s-a întrerupt colaborarea cu ei și sunt bineveniți atunci când își vor completa dosarele, dacă va fi cazul.

Inspectorul general școlar Grigore Bocanci susține că la baza decizie de înlocuire au stat doar motive de legalitate și a argumentat cu o adresă din partea Ministerului Educației, care cere verificarea legalității angajărilor făcute.

„Vă citesc din precizarea ministerului care spune că <vă revine responsabilitatea verificării îndeplinirii condițiilor legale privind numirea inspectorilor școlari conform prevederilor Legii Efucației Naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, a metodologiei cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2018-2019, precum și a structurilor organizatorice aprobate pentru IȘJ Suceava>.
În cazul de față, ambilor colegi le lipsea de la dosarul de angajare, conform metodologiei, certificatul de expert în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional, ce era mai important.
Dumnealor au înțeles situația, își pun dosarul în ordine și, când va fi cazul, se pot întoarce oricând. Între timp, se întorc la catedră, unde sunt titulari, fără nici un fel de problemă
”, ne-a declarat Grigore Bocanci.

Aceeași sursă ne-a precizat că nu au fost stabiliți înlocuitorii, urmează consultări și o ședință a Consiliului de Administrație care va avea loc vineri.

Potrivit unor surse ZdpN din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Luminiței Corbu i s-ar fi reproșat lipsa de experiență în domeniul fondurilor europene, iar lui Toader Piticar faptul că a fost numit inspector școlar pentru istorie, deși el este profesor de geografie, pe baza faptului că are dublă specializare Istorie – Geografie.

Precizăm că numirea Luminiței Claudia Corbu și a lui Toader Mihai Piticar s-a făcut prin detaşare în interesul învăţământului la sfârșitul lunii august 2019, prima fiind profesoară de economie la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, iar cel de-al doilea profesor de geografie la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 15 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2020 @ 10:39 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string GO0vZz to the field below: