Amenzi de peste 30.000 lei aplicate de DSP Suceava luna trecută - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi de peste 30.000 lei aplicate de DSP Suceava luna trecută

De    •   Publicat acum 5 luni, 15 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Luna trecută, reprezentanții serviciului Control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat controale în cadrul unor acţiuni tematice – condiţiile de funcţionare a unităţilor care au organizat mese festive în perioada sărbătorilor de iarnă și utilizatorii profesionali de produse biocide, au desfășurat acțiuni de îndrumare şi consultanţă, au verificat sesizările primite și au participat la acţiuni comune cu alte autorităţi.

În obiectivele din categoria nonaliment, inspectorii DSP Suceava au efectuat 424 controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.600 lei.

Dintre deficiențele constatate au fost neasigurarea supravegherii sănătății lucrătorilor prin efectuarea examenelor medicale, desfășurarea activității fără certificatul de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, amplasarea și amenajarea necorespunzătoare a grupului sanitar (closet exterior) și neevacuarea periodică și ori de câte ori este nevoie a fosei septice vidanjabile.

Aceste verificări au cuprins 34 controale în obiective turistice; un control la o unitate de mediu (în zonă de locuit), 23 în obiective de cosmetice (20 unităţi de desfacere produse cosmetice, 3 cabinete de înfrumuseţare), 150 controale la utilizatorii profesionali de produse biocide (unități de prestări servicii de dezinfecție, dezinsecție, deratizare, unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, unități de alimentație publică), un control într-o unitate de învăţământ, 69 controale în unităţi sanitare (15 cabinete ale medicilor de familie, 32 cabinete medicale de specialitate, 13 cabinete stomatologice, un cabinet de optică medicală, un laborator de analize medicale, un laborator de radiologie-imagistică medicală, o unitate socio-medicală pentru vârstnici, 2 unităţi de turism balnear, 3 centre socio-medicale ale D.G.A.S.P.C. Suceava, o unitate medico-socială) și 74 controale vizând activitatea de colectare, depozitare şi neutralizare a deşeurilor periculoase în unităţi sanitare.

În obiectivele din categoria aliment, reprezentanții serviciului Control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat 165 de controale.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 4 amenzi în valoare totală de 10.600 lei.

O parte dintre unităţile din categoria aliment controlate au prezentat o serie de neconformităţi : neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii de funcţionare în spaţiile frigorifice în care se păstrează produse alimentare, neinstruirea prin cursuri de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, neasigurarea controlului medical periodic al lucrătorilor și neefectuarea operaţiunilor de curăţenie și dezinfecție a locului de muncă.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins 3 controale la producători şi ambalatori, 2 controale la distribuitori şi transportatori, 80 la retaileri, 71 în unităţi din sectorul sevicii alimentare și 9 controale la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 15 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2020 @ 11:18 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bwYyP6 to the field below: