Procurorii suceveni nu au reușit, după mai bine de trei săptămâni, să afle  cine l-a  înjunghiat pe agentul de pază de la Fălticeni. Suspecții identificați de polițiști au fugit în străinătate, profitând de lipsa de reacția a oamenilor legii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Procurorii suceveni nu au reușit, după mai bine de trei săptămâni, să afle  cine l-a  înjunghiat pe agentul de pază de la Fălticeni. Suspecții identificați de polițiști au fugit în străinătate, profitând de lipsa de reacția a oamenilor legii

De    •   Publicat acum 3 luni, 14 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

*reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susțin că la ei a ajuns dosarul în ultima zi din anul 2019, la 7 zile de la producerea faptelor

*între timp, agentul de pază are probleme mari de sănătate și este internat în Spitalul Județean Suceava cu diferite complicații provocate de înjunghiere, iar oamenii legii nu au reușit să afle cine l-a atacat și rănit

 

 

 

 

Situație revoltătoare într-un caz de tentativă de omor petrecut în fața unui pub din municipiul Fălticeni pe data de 22 decembrie 2019, când un agent de pază al firmei RPG a fost înjunghiat într-o altercație provocată de mai mulți tineri din Mălini.
La mai bine de trei săptămâni de la producerea faptelor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava încă fac cercetări in rem (asupra faptelor) și nu au stabilit cine l-a înjunghiat pe agentul de pază, cu toate că există înregistrări video, fotografii și martori. Polițiștii din municipiul Fălticeni i-au identificat pe trei dintre indivizii implicați, dar aceste informații au stat pe masa procurorilor și nu s-au luat măsuri, iar bănuiți au plecat în străinătate, profitând tocmai de lipsa de reacție a oamenilor legii.

 

 

*Sărbătorile și mutarea hârțoagelor între parchete ar sta la baza întârzierii, spun surse judiciare

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Maria Cristina Ciornei ne-a declarat telefonic faptul că în cauză se face urmărirea penală in rem (adică asupra faptelor comise nu a unei persoane anume clar identificată n.r.) și că nu există nici o persoană care să aibe calitatea de suspect. Ne întreb atunci ce s-a întâmplat cu lista celor trei indivizi identificată de polițiști și cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere care arată clar cine a lovit cu cuțitul?

Un alt semn de întrebare îl reprezintă și informația furnizată de aceeași sursă, potrivită căreia dosarul a fost trimis la de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava abia pe data  31 decembrie 2019, data la care este înregistrat  intrarea scriptică la instituția suceveană. Sunt șapte zile în care nu știm ce s-a întâmplat cu dosarul, mai ales că se schimbase încadrarea în tentativă de omor, iar instituția competentă în astfel de cauze este Parchetul Tribunalului Suceava.

Surse judiciare ne-au declarat că lentoarea cu care s-a acționat în acest caz se „datorează” sărbătorilor de iarnă și că dosarul a fost pasat între instituții cu greutate și făptașii au avut timp să spele putină. Sătenii celor bănuiți cred că, cel mai probabil, ei se fală în Germania, de unde se întorsese înainte de sărbători unul dintre ei.

 

 

*Filmul evenimentelor petrecute în fața pub-ului 4U din Fălticeni

 

 

 Ziarul de pe Net a prezentat, pe data de 23 decembrie 2019, în exclusivitate, imagini video surprinse de camerele de supraveghere din momentul atacului și fotografii din local unde tânărul agent a fost adus de cei din pub pentru a-l proteja de indivizii care l-au înjunghiat.

Surse judiciare ne-au declarat la acel moment că în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 22 decembrie 2019,, în jurul orelor 02.20, a avut loc un conflict spontan în clubului PUB 4U între un grup de tineri din Mălini şi unul format din tineri din Fălticeni.
Agentul de pază al firmei RPG Denis-Viorel H.(21 ani) a încercat doar să aplaneze conflictul dintre cele două găști. El era de serviciu la club şi asigura liniştea publică din interiorul localului.

Așa cum se vede și pe înregistrări, tânărul agent de pază a fost lovit cu un cuţit de către persoane cu identitate necunoscută și a suferit mai multe plăgi prin înjunghiere. Polițiștii susțin că în apărarea agentului ar fi sărit mai multe persoane din interiorul localului şi l-ar fi tras pe agentul de pază în interiorul localului și apoi au baricadat ușa. Agresorii au spart geamul de la ușa de acces și după care au plecat.

Victima a fost luată de un echipaj de ambulanță și a fost dusă la Spitalul Fălticeni, iar medicii de aici au decis să îl transfere la Spitalul Județean Suceava din cauza gravității rănilor.

Denis-Viorel H. a fost internat la Spitalul Județean Suceava cu plăgi înjunghiate cu sticlă (așa figurează în înregistrările spitalului, cu toate că se știe acum că a fost tăiat cu un cuțit n.r.) toraco-abdominal, coapsă stânga, gambă stânga și șoc hemoragic. El a fost internat la secția Urologie – Terapie Intensivă.

Inițial s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi  „distrugere”, dar procurorul de serviciu a decis că este vorba despre tentativă de omor, iar dosarul a fost înaintat abia la 31 decembrie 2019 Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, instituția competentă în astfel de cazuri.

Polițiștii au identificat inițial trei dintre presupușii agresori, toți trei cu domiciliul în comuna Mălini.

Medicii de la Serviciul de Medicină Legală Suceava l-au examinat pe agentul de pază Denis-Viorel  și au concluzionat atunci că are nevoie de 30-35 zile îngrijiri medicale, însă situația s-a schimbat între timp deoarece tânărul agent a suferit unele complicații din cauza înjunghierii.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 14 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2020 @ 12:16 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0MXYdI to the field below: