Peste 430.000 pasageri pe aeroportul Suceava, în 2019. Cele mai solicitate curse externe au fost spre Londra - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Peste 430.000 pasageri pe aeroportul Suceava, în 2019. Cele mai solicitate curse externe au fost spre Londra

De    •   Publicat acum 2 săptămâni, 13 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a anunțat noi succese în muncă ale anului trecut, înregistrate la aeroportul internațional Suceava.

În 2019 s-au procesat 430.123 pasageri, după ce în anul 2018 au fost 353.000.

Pe aeroportul sucevean operează companiile TAROM și Wizz Air, prima cu 13 zboruri pe săptămână spre București.

Din martie 2020, TAROM va include încă 5 frecvențe pe săptămână, pe lângă cele existente.

Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, Milano cu 5 frecvențe pe săptămână, Memmingen cu o frecvență pe săptămână, Roma și Bologna cu 2 frecvențe pe săptămână.

Flutur a luat pâinea de la gura conducerii aeroportului, anunțând că  gradul de încărcare la cursele operate de compania TAROM este de peste 80%, iar la cursele operate de Wizz Air este de peste 94%.

Programul preliminar al zborurilor companiei Wizz Air pentru sezonul de vară 2020 include 9 frecvențe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra, 5 frecvențe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano, 2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Bologna, 3 frecvențe/săptămână – M, J, S pentru Roma și  2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Memmingen.

Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada) și Tunisia (Monastir)”.

În comunicatul său, Flutur nu face referire la vreo nouă rută care ar urma să fie operaționalizată în acest an.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 săptămâni, 13 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 13, 2020 @ 8:18 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ALha7E to the field below: