Ciclistul fălticenean Vlad Dascălu, campionul mondial U23, a semnat cu echipa italiană Team Trek Pirelli - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Ciclistul fălticenean Vlad Dascălu, campionul mondial U23, a semnat cu echipa italiană Team Trek Pirelli

De    •   Publicat acum 5 luni, 9 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Ciclistul originar din Fălticeni, Vlad Dascălu, campion mondial și european, câștigător al Cupei Mondiale Under 23 la cross-country mountain bike, a semnat astăzi transferul la prestigioasa echipă italiană Team Trek Pirelli.  Noul contract este valabil pentru o perioadă de doi ani.

Dascălu a concurat în 2018 și 2019 pentru echipa spaniolă Brujula Bike Racing Team și va debuta pentru noua echipă pe 13 februarie, la Valencia, în Spania.

Team Trek Pirelli este una dintre cele mai bune echipe din circuitul mondial de MTB.

“Suntem foarte fericiţi să-l avem pe Vlad alături de noi, căutam o figură tânără şi extrem de competitivă care să fie inclusă în noua noastră echipă XCO. De ceva timp am pus cu ochii pe Vlad, dar după o primă abordare părea că negocierile nu s-au putut termina bine, în schimb la fel ca băieții noștri călare pe bicicletele lor ne-am ținut și am insistat pe intenția noastră, a fost un proces complex și lung de negociere, dar în cele din urmă am semnat un contract pe 2 ani cu Dascălu. Suntem foarte mândri să avem numărul 9 în clasamentul mondial cu noi și încă din primele zile petrecute cu el suntem siguri că avem un tip foarte promițător în fața noastră, dar în același timp modest și care s-a integrat bine în echipă “, a declarat managerul echipei TeamTrek Pirelli, Marco Trentin.

Vlad Dascălu, originar din Fălticeni, a emigrat în Spania la vârsta de 9 ani, împreună cu familia. A fost desemnat sportivul anului 2019 de ­Fe­derația Română de Ciclism, cu prilejul unei gale desfășurată la București, intrând în posesia unui premiu de 30.000 lei.

El este campion mondial și european, câștigător al Cupei Mondiale Under 23 la cross-country mountain bike și a obținut calificarea la JO 2020 de la Tokyo.

Vlad Dascălu a câștigat atât titlul mondial și european la U23, cât și Cupa Mondială la U23 la cross-country mountain bike (XCO), o premieră pentru România.

 

 

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 9 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 9, 2020 @ 9:55 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6G4eoB to the field below: