Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava acuză “tentaculele politice” care blochează o parte a salariilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava acuză “tentaculele politice” care blochează o parte a salariilor

De    •   Publicat acum 5 luni, 19 decembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Întrunit joi, Biroul Operativ al Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava a analizat situația salarizării angajaților din Inspectoratul Școlar Județean.

Aceștia nu și-au luat salariile la termen, adică pe 13 decembrie, din cauza blocajului generat de Ministerul Educației pe motivul că în județ nu s-au redus 70 de norme din învățământul preuniversitar.

“Această solicitare de reducere a posturilor nu a fost făcută în baza unui document, deci este lipsită de orice temei juridic.

În condițiile în care munca a fost prestată, blocarea salariilor unei instituții reprezintă un act extrem de grav și ilegal pentru că salariul e un bun de patrimoniu garantat de Constituție.

Chiar dacă în cursul serii de ieri  (miercuri – n.r.)  Ministerul a deblocat salariile în ISJ Suceava, precedentul creat ne determină să apelăm la instanțele judecătorești pentru ca astfel de situații, practicate în anii ’50, să nu se mai întâmple într-o țară membră a Uniunii Europene.

Indiferent de vinovăția cuiva, este inadmisibil să atentezi la un drept vital creând grave prejudicii materiale și morale.

În opinia noastră, deblocarea salariilor odată cu schimbarea inspectorului școlar general  (Grigore Bocanci PNL a înlocuit-o pe Gabriela Mihai PSD – n.r.)  nu e întâmplătoare, iar lucrul cel mai grav e că tentaculele politice ating un drept fundamental, cel de a munci și a fi remunerat”, susține președintele ASI Suceava, Giani Leonte.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 19 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 19, 2019 @ 9:39 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cDAjsV to the field below: