Prefectul Moldovan a solicitat luarea măsurilor pentru prevenirea înzăpezirilor drumurilor din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prefectul Moldovan a solicitat luarea măsurilor pentru prevenirea înzăpezirilor drumurilor din județul Suceava

De    •   Publicat acum 3 luni, 18 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Azi, la ședința Colegiului Prefectural Suceava, comisarul șef Florin Poenari, împuternicit adjunct al Șefului Inspectoratului de Poliție, a prezentat măsurile de ordine publică și siguranță a populației în perioada sărbătorilor de iarnă, cu accent pe aspectele ce vizează creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin acțiuni preventive.

Colonel Iulian Iacob, prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi, a comunicat activitățile și acțiunile specifice ce vor fi întreprinse în perioada imediat următoare pentru realizarea climatului de ordine și liniște publică, asigurarea capacităților de intervenție, precum și pentru coordonarea integrată a acțiunilor de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență.

Șeful ISU Suceava, colonel Costică Ghiață, a prezentat măsurile de prevenire a incendiilor în unitățile de cult și spațiile în care se organizează sărbătoarea revelionului, cât și aspecte privind folosirea articolelor pirotehnice și obligația persoanelor fizice și juridice de a aplica toate măsurile de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și mediului.

Prefectul Alexandru Moldovan a expus incidentul din 15 decembrie –  accident rutier la intrarea în pădurea de la Mihoveni care s-a soldat cu accidentarea unui căprior – și a solicitat instituțiilor competente întocmirea și supunerea spre aprobare unei proceduri operaționale având ca obiect cooperarea acestora, în care să fie precizate atât responsabilitățile fiecărei entități, cât și fluxurile informaționale și operaționale aplicabile.

Moldovan a solicitat analiza și stabilirea zonelor preponderent dispuse la înzăpeziri, din teritoriile administrative, a cauzelor ce au determinat neconformități în anii anteriori și adoptarea unor măsuri concrete pentru evitarea repetării acestora.

Prefectul județului Suceava a insistat să fie asigurată permanența la centrele operative, cu personal pregătit și instruit pentru funcționarea optimă a acestora, pe toată perioada prevăzută în atenționări sau avertizări.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 18 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 18, 2019 @ 5:57 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string MAmjWI to the field below: