Controale în unitățile de alimentație publică derulate de DSV Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Controale în unitățile de alimentație publică derulate de DSV Suceava

De    •   Publicat acum 3 luni, 18 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Direcția Sanitar Veterinară Suceava a dispus măsuri specifice și a intensificat controalele pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă,  asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc destinată consumului uman, precum şi alte produse de origine animală.

În acest sens sunt stabilite controale în târguri de animale, pieţe agroalimentare, abatoare, unitati de tranșare, unități de depozitare și procesare a alimentelor de origine animală, precum si în unităţile de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri).

Se vor extinde controalele pentru verificarea condițiilor de igienă în pensiuni turistice,cantine, unitati de tip catering, laboratoare de cofetarie/patiserie și alte unități de alimentație publică și obiective în care se prepară și se servesc alimente sau se organizează mese festive.

La nivelul  D.S.V. si al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare este asigurată permanenţa, este  afişat programul de lucru, inclusiv in zilele de sambata si duminica si zilele libere, locaţiile unde poate fi efectuat examenul pentru identificarea trichinellei din carnea de porc, precum şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect/neconformitate cu privire la nerespectarea normelor sanitar veterinare.

Neregulile în domeniul siguranței alimentelor pot fi sesizate la D.S.V. -0230.522.848, la numerele de telefon afisate la sediul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare, precum şi la numărul de telefon cu apelare gratuită   tel.  verde  0800.826.787.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 18 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 18, 2019 @ 10:02 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wZQA6i to the field below: