Fălticeneanul Vlad Dascălu, cel mai bun ciclist al României în 2019: “Pentru mine e un orgoliu să reprezint țara” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Fălticeneanul Vlad Dascălu, cel mai bun ciclist al României în 2019: “Pentru mine e un orgoliu să reprezint țara”

De    •   Publicat acum 3 luni, 17 decembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Vlad Dascălu, originar din Fălticeni, a fost desemnat sportivul anului 2019 de ­Fe­derația Română de Ciclism, cu prilejul unei gale desfășurată la București, intrând în posesia unui premiu de 30.000 lei.

El este campion mondial și european, câștigător al Cupei Mondiale Under 23 la cross-country mountain bike.

Dascălu, care a obținut și calificarea la JO 2020 de la Tokyo, a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului, în timp ce Ana Maria Covrig, campioană națională de șosea la fond și contratimp, a fost desemnată sportiva anului din România.

Vlad Dascălu a câștigat atât titlul mondial și european la U23, cât și Cupa Mondială la U23 la cross-country mountain bike (XCO), o premieră pentru România.

”A fost un an extraordinar, nu mă așteptam să obțin toate aceste titluri într-un sezon, visul meu era să obțin un titlu, ar fi fost suficient.

La anul voi schimba categoria (de la U23 la Elite) și echipa, așa că 2020 va fi un sezon de schimbări, dar cred că o să fie bine.

La Elite sunt cei mai buni rideri din lume, este o diferență destul de mare, pentru că voi concura cu adversari cu 10 ani mai mari decât mine, cu mai multă experiență, cursele sunt mai lungi și îmi va fi mai greu.

Pentru mine e un orgoliu să reprezint țara și acest titlu mondial e ceva special pentru mine.

Tokyo este pentru mine un vis îndeplinit și obiectivul meu este să dau tot ce pot”, a declarat Dascălu, născut la Fălticeni, dar care la 9 ani a emigrat cu familia în Spania.

Dascălu a concurat în 2018 și 2019 pentru echipa spaniolă Brujula Bike Racing Team, dar din 2020 se va transfera la o echipă din Italia.

 

 

 

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 17 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 17, 2019 @ 9:46 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PdTvc1 to the field below: