Flutur a semnat contractul pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava: “Este o zi istorică” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Flutur a semnat contractul pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava: “Este o zi istorică”

De    •   Publicat acum 6 luni, 16 decembrie 2019   •   1 comentariu

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a semnat azi, la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava, în valoare de 234.700.000 milioane euro de care vor beneficia peste 220.000 de suceveni.

Într-un comunicat trimis presei locale, el a spus că  “azi este o zi istorică pentru județul Suceava, a fost semnat cel mai mare proiect al județului din ultimii 30 de ani,  de aproape un sfert de miliard euro, fonduri europene. 

Proiectul se adresează unui număr de 226.000 locuitori, reprezentând circa 30% din populația județului din 14 localități – municipii, orașe și comune, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Salcea, Vicovu de Sus, Dolhasca, Putna, Marginea, Sucevița, Șcheia și Mitocu Dragomirnei”.

 Pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc 3 noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează 5 surse de apă existente, se vor construi 5 rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3.000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte 4 stații existente.

În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea.

În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri.

De asemenea se vor construi 107 stații de pompare a apei uzate.

“În februarie 2020 vor fi scoase la licitație primele contracte.

Vor fi 21 de contracte de lucrări care vor fi gestionate de operatorul regional ACET Suceava, urmând ca proiectul să fie implementat în decurs de 4 ani”  a anunțat Flutur.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : CJ Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 16 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 16, 2019 @ 3:01 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Costin spune:

  Nu inteleg cum se fac proiecte platite din bani publici ( romanesti sau europeni ) si toate conductele sunt administrate ( unele preluate mocca de la administratiile locale ) de un SC, care stabileste tarife după bunul plac, isi face sediu de lux, salariatii umbla cu masini de lux si incaseaza salarii de boieri. Iar noi platim ca boii…tot ce vor. Iar daca ai o problema si ii deranjezi, te trateaza mai rau decat nababii de la EoN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 33mDlI to the field below: