DSP Suceava a suspendat activitatea a trei unități, luna trecută - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DSP Suceava a suspendat activitatea a trei unități, luna trecută

De    •   Publicat acum 2 luni, 11 decembrie 2019   •   Fara comentarii

În noiembrie reprezentanții serviciului Control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat controale în cadrul unor acţiuni tematice, au desfășurat acțiuni de îndrumare şi consultanţă, pe specificul activităţii desfăşurate în obiectivul controlat, au verificat sesizările primite, au participat la acţiuni comune cu alte autorităţi.

La obiectivele din categoria nonaliment, inspectorii DSP Suceava au efectuat 570 controale.

Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 17 amenzi în valoare totală de 63.200 lei pentru neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a apei pentru îndeplinirea condiţiilor de potabilitate, nerespectarea distanţei minime de amplasare a adăposturilor de animale şi a modului de colectare a deşeurilor zootehnice, lipsa luării măsurilor de evitare a propagării de zgomot, vibraţii şi pulberi, nerespectarea normelor privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea instrumentarului utilizat în saloanele de înfrumuseţare, utilizarea de produse cosmetice şi produse biocide cu termen de valabilitate expirate.

La două unități le-a fost suspendată activitatea pentru nerespectarea distanţei de amplasare și pentru lipsa documentelor de reglementare sanitară.

Au fost retrase de la utilizare 38 de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii DSP Suceava au efectuat 153 controale : 15 la producători şi ambalatori, 2 la distribuitori şi transportatori, 86 la retaileri, 46 la unităţi din sectorul servicii alimentare, 4 la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 25.400 lei pentru neasigurarea înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice, nemarcarea vizibilă a suprafeţelor de lucru, ustensilelor şi a spaţiilor frigorifice pentru identificarea scopului de folosire pe tipuri de alimente, neasigurarea dotării şi aprovizionării cu materiale specifice curăţeniei şi dezinfecţiei, neetichetarea produselor alimentare, aditivilor, coloranţilor, suplimentelor alimentare, în conformitate cu normele în vigoare, neefectuarea operaţiunilor de curăţenie a locului de muncă, a utilajelor şi ustensilelor utilizate, neconformităţi constatate privind exploatarea, îmbutelierea şi comercializarea produselor din categoria apelor minerale.

Ca măsură complementară a fost suspendată activitatea unei unități din categoria „producători şi ambalatori”.

Din chioșcurile mixte care funcționează în incinta unităților de învățământ preuniversitar au fost retrase de la comercializare 25,85 kg şi 151,18 litri de produse alimentare.

S-a dispus unui distribuitor retragerea de la comercializare a unor produse alimentare în cantitate de 1.054,4 kg pentru neetichetare.

 

 

                                                                                         

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 11 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 11, 2019 @ 3:34 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZlJ2uL to the field below: