Dosar penal și amendă de 22.000 lei pentru o firmă din Pojorâta care efectua curse nelegale de material lemnos - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Dosar penal și amendă de 22.000 lei pentru o firmă din Pojorâta care efectua curse nelegale de material lemnos

De    •   Publicat acum 1 lună, 11 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Poliția Rădăuți a fost sesizată că un autocamion cu remorcă transporta ilegal material lemnos.

În urma măsurilor operative întreprinse, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat, la sediul unei firme din Rădăuți, autocamionul cu remorcă încărcat cu material lemnos, motiv pentru care i-au solicitat conducătorului auto, un bărbat de 45 ani din Fundu Moldovei, să scoată ansamblul auto în afara societății pentru verificări.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Marginea, care în urma inventarierii  au constatat că în remorcă se afla cantitatea de 34,31 m.c. material lemnos, majoritatea lemn rotund pentru celuloză.

În urma interogării aplicației informatice pe linie de silvicultură, s-a constatat că pentru mijlocul de transport au fost emise două avize de însoțire în interval de 35 minute, fiind imposibilă parcurgerea unei distanțe de circa 30 km și descărcarea primului transport, respectiv încărcarea celui de-al doilea.

Cu ocazia examinării unuia dintre avizele de însoțire a materialului lemnos, s-a constatat că acesta a fost completat cu cerneală, care, în urma expunerii la o sursă de căldură, nu rezistă la factori externi, mențiunile înscrise dispărând, dând astfel posibilitatea posesorului sau utilizatorului de a insera din nou alte mențiuni în conținutul documentului.

S-a solicitat reprezentantului societății din Pojorâta să prezinte pentru control exemplarele 2 și 3 ale avizelor de însoțire, precum și registrele de evidență ale intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, ocazie cu care s-a constatat că acestea prezentau urme specifice de modificare prin ștergere și suprascriere, iar cele două registre de evidență a intrărilor-ieșirilor de material lemnos erau completate cu aceeași cerneală care permitea modificarea, respectiv suprascrierea.

S-a dispus sancționarea societății emitente a documentelor cu amendă de 15.000 lei și confiscarea cantității de 34,31 m.c. material lemnos, în valoare de 7.000 lei.

Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

 

                                                                                         

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 11 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 11, 2019 @ 3:44 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1z8AqX to the field below: