Flutur vrea să grăbească lucrările la magistrala de gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei: “Documentele nu sunt finalizate” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Flutur vrea să grăbească lucrările la magistrala de gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei: “Documentele nu sunt finalizate”

De    •   Publicat acum 2 luni, 10 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Azi, noul prefect  apolitic  numit de PNL Alexandru Moldovan și președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, lider al PNL, s-au întâlnit cu reprezentanții Transgaz,în vederea accelerării procedurilor de construcție a magistralei de gaz metan Pojorâta-Vatra Dornei, pe o distanță de 27 kilometri.

Obiectivul întârziat l-a determinat pe Flutur să declare, într-un comunicat, că  “deși, în septembrie, ni se spunea că Hotărârile de Guvern pentru scoaterea din circuitul forestier și agricol ale suprafețelor de teren pe care urmează să fie construită magistrala sunt finalizate, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Pentru scoaterea din circuitul forestier, documentele sunt în verificare la Garda Forestieră Suceava, urmând a fi transmise la Ministerul Mediului și apoi începută procedura pentru emiterea Hotărârii de Guvern.

Pentru fâșiile de terenuri agricole care vor fi traversate de conductă, acestea trebuie scoase din circuitul agricol.

APIA urmează să facă o situație cu privire la subvențiile achitate pe aceste terenuri.

Aceste documente nu sunt finalizate.

Urmează ca Transgaz să obțină de la Ministerul Agriculturii un document de scoatere a terenurilor din circuitul agricol”.

Flutur i-ar fi cerut ministrului Economiei să includă în bugetul pentru 2020 fonduri pentru realizarea investiției.

Comunicatul lui Flutur nu face nicio referire la vreo declarație pe același subiect a prefectului Moldovan.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 10 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 10, 2019 @ 9:21 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string NQbiNG to the field below: