Doi farmaciști suceveni trimiși în judecată după ce au câștigat online la jocuri de noroc folosind o identitate falsă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi farmaciști suceveni trimiși în judecată după ce au câștigat online la jocuri de noroc folosind o identitate falsă

De    •   Publicat acum 1 lună, 9 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Farmacist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi (soţ şi soţie), cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă la fraudă informatică, evaziune fiscală şi infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Inculpaţii sunt soţ şi soţie şi ambii profesează ca farmacişti, la puncte de lucru din judeţul Suceava ale aceleiaşi farmacii.

În martie 2015, persoana vătămată s-a deplasat la punctul de lucru al farmaciei la care îşi exercita atribuţiile de serviciu inculpatul, ocazie cu care a obţinut un card de fidelitate la respectiva farmacie, iar inculpatul a intrat în posesia unei copii scanate a actului de identitate al persoanei vătămate.

Ulterior, în aprilie 2016, inculpaţii au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanţă (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv au creat un cont de jucător pe siteul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate.

Inculpaţii au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate şi au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpaţi, iar aceste acţiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligaţiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs.

Pe 24.04.2016 inculpatul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc, a depus în numerar 500 lei printr-o dispoziție de încasare şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate.

Pe 28.04.2016, inculpata s-a prezentat la acelaşi punct de lucru, a ridicat în numerar 2.356 lei printr-o dispoziție de plată şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate.

Inculpaţii au ascuns sursa impozabilă obţinută în 2016, în sensul că, după ce în aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanţă, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător şi au obţinut pe 28.04.2016 câştiguri din jocuri de noroc la distanţă în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 9 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 9, 2019 @ 3:30 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qaGtdP to the field below: