Articole pirotehnice depistate de polițiști în mașina unui maramureșean implicat într-un accident, la Pojorâta - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Articole pirotehnice depistate de polițiști în mașina unui maramureșean implicat într-un accident, la Pojorâta

De    •   Publicat acum 2 luni, 4 decembrie 2019   •   Fara comentarii

Ieri, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată că, pe DN 17 la ieșirea din Pojorâta, se află un autoturism avariat care îngreunează traficul.

Poliţiştii deplasaţi la fața locului au identificat autoturismul avariat, încuiat și abandonat.

Ulterior, la fața locului și-a făcut apariția un bărbat de 24 ani din judeţul Maramureș, care a declarat că, în timp ce conducea autoturismul în care se afla ca pasager un bărbat de 26 ani, a fost implicat într-o tamponare, după care cei doi s-au deplasat în Vatra Dornei pentru a încheia constatarea amiabilă cu celălalt conducător auto implicat în eveniment, motiv pentru care, a lăsat autoturismul avariat în locul respectiv.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în interior 15.980 bucăţi de articole pirotehnice, bunuri despre care conducătorul auto a recunoscut că nu este autorizat să le transporte.

Articolele pirotehnice în valoare de 2.500 lei au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuată fără drept.

Conform legislației, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice  au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.

Persoanele fizice nu au dreptul sa deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice sub sancţiunea răspunderii penale, daca nu fac dovada calităţii de artificier sau pirotehnician  autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, cu excepţia articolelor  pirotehnice din categoria 1 si P1 , ce pot fi deţinute si utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 4 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 4, 2019 @ 8:14 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aLjoKC to the field below: