Proiect de dezvoltare a politicii forestiere până în anul 2030 elaborat de USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Proiect de dezvoltare a politicii forestiere până în anul 2030 elaborat de USV

De    •   Publicat acum 4 luni, 2 decembrie 2019   •   1 comentariu

 

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava a implementat, în acest an, proiectul „Dezvoltarea politicii forestiere din România”, care a urmărit elaborarea unei viziuni și a unui set de principii care să stea la baza unei noi politici forestiere naționale.

Lipsa unei viziuni unitare de gestionare durabilă a pădurilor, care să fie implementată într-un cadru strategic asumat și realist, reprezintă principalul risc sistemic pentru fondul forestier național.

Potrivit unui comunicat USV,  “această carență este reflectată într-o evidentă tensiune socială, implicând toate grupurile interesate și afectate de gestionarea pădurilor : proprietari privați, administrație silvică de stat și privată, firme de exploatare și industrializare, organizații de protecția mediului, societatea civilă etc”.

Proiectul derulat de universitarii suceveni s-a concretizat în elaborarea documentului „Viziune și principii de dezvoltare a politicii forestiere 2020-2030”.

Documentul a fost supus unui proces de consultare și dezbatere publică, la care au luat parte 29 de organizații și 31 de specialiști din diferite organizații, incluzând administrația forestieră de stat și privată, proprietari de pădure, Garda Forestieră, reprezentanți ai sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului, organizații de protecție a mediului și universități.

“Demersul constituie o invitație la un dialog structurat, adresată atât factorilor politici cu rol decizional în formularea politicilor publice, cât și organizațiilor reprezentative din sectorul forestier.

Documentul este disponibil pe pagina Facultății de Silvicultură, în secțiunea dedicată proiectelor de cercetare.

Proiectul a fost coordonat de conferențiar univ.dr.ing. Liviu Nichiforel”  mai menționează comunicatul.

 

 

 

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 2 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 2, 2019 @ 11:59 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Alina spune:

  Frumos proiectul, pacat ca in inca 10-20 de ani, padurile noastre vor deveni o amintire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string V8QSdz to the field below: