Flutur și Lungu, mesaje unioniste de Ziua Națională: “Obligația noastră de frate este să luptăm ca și drumul românilor din Nordul Bucovinei și din Basarabia să fie spre Uniunea Europeană” / “Trebuie să refacem unitatea de altădată a românilor” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Flutur și Lungu, mesaje unioniste de Ziua Națională: “Obligația noastră de frate este să luptăm ca și drumul românilor din Nordul Bucovinei și din Basarabia să fie spre Uniunea Europeană” / “Trebuie să refacem unitatea de altădată a românilor”

De    •   Publicat acum 4 luni, 1 decembrie 2019   •   1 comentariu

Pe o vreme frumoasă (soare, 3 grade Celsius, vânt slab), peste 3.000 de suceveni au participat la parada militară de Ziua Națională, desfășurată pe o porțiune a bulevardului Ana Ipătescu.

În lipsa unui prefect, după demisia Mirelei Adomnicăi (PSD), drapelele de luptă ale unităților militare au fost salutate de subprefectul ALDE Silvia Boliacu.

La defilarea organizată de Centrul Militar Suceava au participat cadre de la Batalionul 17 vânători de munte Dragoș Vodă Vatra Dornei, Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția Județeană de Informații.

Arhiepiscopul Pimen, alături de mai mulți preoți, a oficiat o slujbă religioasă ce a plictisit auditoriul, în așteptarea paradei militare, după care au urmat alocuțiunile oficiale.

Subprefectul Boliacu a dat citire, cu poticneli, mesajului adresat de premierul Ludovic Orban, contribuția proprie fiind  “doresc tuturor cetățenilor din Suceava multă sănătate, prosperitate, speranțe de mai bine.

La mulți ani suceveni, la mulți ani români, la mulți ani România!”

Mult mai interesante au fost mesajele președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur și primarului Ion Lungu (ambii PNL), care au accentuat latura unirii României cu vechile teritorii care compuneau țara în 1918.

“Dacă suntem bucuroși și mândri pentru ziua de azi, sunt convins că trebuie să ne gândim ce e în sufletul celor din Nordul Bucovinei și al Basarabiei, care au stat în România Mare doar 22 ani.

Și de aceea obligația noastră de frate este să nu fim egoiști, ci să luptăm ca și drumul lor să fie spre Uniunea Europeană, unde să ne întâlnim cu toții”  a precizat Flutur, Lungu continuând cu  “este o zi la care trebuie să privim spre viitor cu încredere și cu speranță.

Din păcate, astăzi românii nu mai sunt așa de uniți cum erau atunci și aici trebuie să facem tot ce putem, noi oamenii politici, să refacem unitatea de altădată a românilor, așa să ne ajute Dumnezeu!”

După alocuțiuni au fost depuse coroane de flori la troița Bisericii Învierea Domnului (Trei clopote) și s-a derulat parada militară.

La final, majoritatea celor prezenți s-a îndreptat spre esplanada centrală, unde era expusă tehnica de intervenție (pe strada Nicolae Bălcescu) și unde se desfășoară Târgul de Crăciun, cu tot felul de căsuțe ale producătorilor și concerte.

 

           

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 1 decembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 2, 2019 @ 8:17 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Ion spune:

  Sa-i spună cineva lui Gheorghe Flutur că este Nordul Bucovinei, nu Bucovina de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3JBUgi to the field below: