Săptămâna cadeților la Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Săptămâna cadeților la Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc

De    •   Publicat acum 4 luni, 29 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Elevii de gimnaziu din județele Suceava și Iași au avut oportunitatea să participe la programul „Săptămâna cadeților”, organizat la Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc, în perioada 25-29 noiembrie.

Această activitate s-a desfășurat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei și face parte dintr-o campanie de promovare a carierei militare.

Elevii selecționați pe bază de voluntariat din instituțiile civile de învățământ au fost invitații elevilor militari, pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate în colegiu.

 

 

Prima serie a fost formată din 21 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Teodor V. Ștefanelli, Școala Gimnazială George Voevidca din Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială Prisăcani din județul Iași.

A doua serie a avut în componență 25 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială nr. 3 Gura Humorului și Școala Gimnazială Bogdan Vodă Câmpulung Moldovenesc. 

După ce au îmbrăcat uniforma de elev ștefănist, cadeții au participat la prima oră de pregătire militară.

 

 

 

Pe parcursul zilelor petrecute la colegiu, elevii de gimnaziu s-au încadrat în programul orar al elevilor militari, au vizitat spațiile de învățământ și au participat la un cenaclu literar susținut de elevii ștefăniști.

Una dintre provocările de care au avut parte cadeții a fost exersarea traseului utilitar-aplicativ, probă pe care o vor susține la examenul de admitere.

 

 

 

             

           

GEORGIANA LUPU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 29 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 29, 2019 @ 9:06 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string G6gZSC to the field below: