22 de formulare europene de sănătate S2 eliberate de CAS Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

22 de formulare europene de sănătate S2 eliberate de CAS Suceava

De    •   Publicat acum 4 luni, 28 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

În acest an, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat 22 formulare europene S2 (E112) prin care persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene, în condițiile în care tratamentul respectiv se regăsește printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază și nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă a bolii.

Prin intermediul acestor formulare S2 (E112) pacientii au efectuat tratament gratuit în străinătate, aceștia adresandu-se unor unităţi sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elvetia și Germania.

Aceste formulare au fost acordate pentru pacienți cu afecțiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afecțiuni oncologice și afectiuni ORL.

Contravaloarea estimată a serviciilor medicale obținută în baza acestor formulare este de 168.785 euro.

De remarcat cazul unei gravide, care s-a adresat CAS în octombrie solicitând eliberarea unui formular european S2 (E112) cu care să se deplaseze în Germania pentru a primi servicii medicale decontate din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.

Patologia care a determinat aprobarea și eliberarea formularului S2 a fost o malformație cardiacă severă (trunchi arterial comun) a fătului, diagnosticată antenatal.

CAS Suceava a eliberat formularul S2 pentru persoana însărcinată în 33 săptămâni, care a născut în Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică.

Dupa nastere, CAS a eliberat un al doilea formular european S2 (E112), de această dată pentru nou-născut pentru a fi supus intervenției chirurgicale specifice, care a salvat viata micutului pacient.

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 28 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 28, 2019 @ 9:56 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7I0lqq to the field below: