20 de percheziții domiciliare la Dornești și Rădăuți pentru destructurarea unei rețele de cărăușie a țigărilor de contrabandă. Marfa era depozitată în județul Suceava și expediată în Franța - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

20 de percheziții domiciliare la Dornești și Rădăuți pentru destructurarea unei rețele de cărăușie a țigărilor de contrabandă. Marfa era depozitată în județul Suceava și expediată în Franța

De    •   Publicat acum 2 luni, 22 noiembrie 2019   •   1 comentariu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au efectuat, simultan cu omologii francezi, 20 de percheziții domiciliare în Dornești și Rădăuți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și spălare de bani.

Activitățile au fost integrate unei acțiuni comune, ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de autoritățile franceze, în baza căruia au fost executate de autoritățile judiciare române (DIICOT- Structura Centrală, Direcţia de Investigare a Criminalității Economice si Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Suceava) diferite activități pe teritoriul României prevăzute de Codul de procedură penală român.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe ruta Ucraina-România-Moldova a fost constituit un grup infracțional organizat, din cetățeni români, moldoveni și armeni, care au achiziționat din Republica Moldova și Ucraina cantități importante de țigări provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat în județul Suceava, fiind ulterior transportate și comercializate pe teritoriul Franței.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate mai multe locuri de depozitare/încărcare a țigărilor, locuri din care țigaretele erau încărcate și transportate în Franța, prin intermediul unor autovehicule dotate cu spații special prevăzute.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost identificate 5 autovehicule ce erau utilizate pentru transportul țigărilor de contrabandă în spații disimulate, special create pentru a nu putea fi descoperite de autorități în momentul tranzitului european către țara de destinație.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de Eurojust.

La acțiune au participat și ofițeri de poliție din Franța.

Ulterior, activități similare au fost derulate de autoritățile franceze și în Republica Moldova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operaţiuni Speciale.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 22 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 22, 2019 @ 6:34 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. john spune:

  Cum credeti ca scapa interlopul sef de la Falticeni de fiecare data ? Domnul Blanaru Daniel cu cine colaboreaza de nu este niciodata atins ? Astept un raspuns de la cei care se ocupa .Toata lumea atie ca are tigari in piata la falticeni are doi care vand in gang si este protejat de politie altfel cum va explicati ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9fQe4n to the field below: