Nereguli la o firmă de exploatarea lemnului din Slatina: amendă de 9000 lei și cherestea de 19.000 lei confiscată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Nereguli la o firmă de exploatarea lemnului din Slatina: amendă de 9000 lei și cherestea de 19.000 lei confiscată

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 17 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

Un echipaj mixt format din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat joi, 14 noiembrie a.c., un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o întreprindere individuală din comuna Slatina, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, societatea deținea în depozit cantitatea de 30,09 m.c. cherestea de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Echipa de control a mai constatat și faptul că societatea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicația informatică pe linie de silvicultură și nu înscrie la zi și în ordine cronologică avizele de însoțire a materialului lemnos în registru de evidență a intrărilor/ieșirilor, conform prevederilor legale în vigoare.

În cauză s-a dispus sancţionarea societății, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 30,09 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 19.227 lei.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 17 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 17, 2019 @ 12:34 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PhHHiU to the field below: