Exerciţiu ISU pentru intervenția la un incendiu la Egger Technologia Rădăuți - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Exerciţiu ISU pentru intervenția la un incendiu la Egger Technologia Rădăuți

De    •   Publicat acum 4 săptămâni, 14 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Azi, pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de un accident tehnologic major, în care au fost implicate substanțe periculoase, urmat de un incendiu la Egger Technologia Rădăuți, cu aplicarea Planului de Urgență Externă a obiectivului și a Planului Roșu de Intervenție.

Exerciţiul a presupus intervenția instituțiilor implicate în următoarele situații tactice:

Situaţia operativă generală:

În jurul orei 11:00, Dispeceratul comun ISU-SAJ este anunțat, prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui accident tehnologic la rezervorul de metanol din incinta SC Egger Technologia SRL, cu posibil efect în afara amplasamentului.

O parte din conținutul rezervorului de metanol (5.000 tone) a curs în cuva de retenție, izbucnind un incendiu.

 

 

 

Situaţia operativă specială 1:

Din cauza dezvoltării rapide a incendiului, se produce o explozie accidentală a capacului rezervorului, concomitent cu străpungerea prin fisurare a pereților dubli.

Patru persoane, aflate în zonă, au suferit arsuri. Două dintre ele de gradul II și III, pe 15-30% din suprafața corpului.

Suflul exploziei a aruncat capacul rezervorului în aer, cu traiectoria de cădere pe acoperișul unei clădiri cu destinația de prelucrare a lemnului.

În cădere, capacul a lovit șase lucrători, care se aflau în momentul respectiv pe acoperiș, rănind și o a șaptea persoană, din incinta clădirii.

În același timp, un alt incendiu izbucnește la clădirea de preluare și pregătire a lemnului pentru centrala de biomasă.

Situaţia operativă specială 2:

Pe timpul manifestării incendiului este afectat cuplajul între rezervor şi pompe ceea ce conduce la degajarea unei cantităţi de metanol în atmosferă şi formarea unui nor toxic, care pune în pericol locuitorii cartierului Saha din comuna Dorneşti.

 

 

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de producerea unui accident tehnologic, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență și structurile M.A.I. din județul Suceava, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale municipiului Rădăuți și comunelor Dornești și Satu Mare și celelalte instituții cu funcții de sprijin.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : ISU Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 săptămâni, 14 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 14, 2019 @ 2:57 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string erNEdF to the field below: