Alertă în județul Suceava: cazuri de difterie în Ucraina - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Alertă în județul Suceava: cazuri de difterie în Ucraina

De    •   Publicat acum 1 lună, 11 noiembrie 2019   •   Fara comentarii

În legătură cu atenționarea de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la existența unor cazuri de difterie în Ucraina, Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost informată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre confirmarea unor cazuri de difterie în regiuni din Ucraina, la granița de nord a României.

În contextul în care acoperirea vaccinală pentru bolile difterie, tetanos și tuse convulsivă raportată de județele de la granița cu Ucraina este suboptimală, au fost transmise recomandări tuturor medicilor de familie și unităților sanitare cu privire la necesitatea acordării unei atenții deosebite diagnosticării corecte a tuturor cazurilor de angină cu simptomatologie sugestivă, inclusiv prin investigații de laborator.

CNCSBT a recomandat îmbunătățirea acoperirii vaccinale prin mobilizarea tuturor medicilor de familie în vederea recuperării restanțierilor, copii și adolescenți, nevaccinați sau vaccinați incomplet.

„În acest context epidemiologic menționăm că la nivel național și județean nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii 1980.

Difteria este o boală contagioasă, cu evoluție gravă, dar perfect controlabilă prin dozele de vaccin administrate corect în primii ani de viață.

Direcția de Sănătate Publică Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccinuri combinate care oferă protecție și contra acestei boli, o schemă de vaccinare completă presupunând administrarea a 5 doze de vaccin la vârstele de 2, 4, 11 luni și 6, 14 ani.

În județul Suceava se administrează lunar peste 2.500 de doze, acoperirea vaccinală fiind în 85 și 90%”, a precizat azi șeful DSP Suceava Liliana Grădinariu.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 11 noiembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 11, 2019 @ 6:19 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vOLady to the field below: