După amenzile Poliției Rutiere, Consiliul Local Suceava intră în legalitate cu barierele de la Palatul Administrativ. Destinația străzilor laterale va fi schimbată în parcări - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

După amenzile Poliției Rutiere, Consiliul Local Suceava intră în legalitate cu barierele de la Palatul Administrativ. Destinația străzilor laterale va fi schimbată în parcări

De    •   Publicat acum 7 luni, 19 octombrie 2019   •   Fara comentarii

 

În ședința din 24 octombrie, consilierii locali suceveni vor aproba schimbarea destinației sectorului de stradă de pe Aleea Nucului (între esplanada centrală și strada Vasile Bumbac) și a străzii Libertății din străzi în parcări.

Primăria Suceava a fost amendată de Poliția Rutieră cu 14.500 lei pentru că a amplasat bariere în preajma Palatului Administrativ, pe Aleea Nucului, fără a deține avizele necesare, după care a contestat amenzile.

Tronsonul respectiv, în suprafață de 822 mp., a fost solicitat de președintele PNL al Consiliului Județean Gheorghe Flutur  ”în vederea utilizării de către instituția noastră ca locuri de parcare”.

Ulterior, primarul PNL Ion Lungu a declarat că  “noi încercăm să intrăm în legalitate, poate fi o variantă ca după orele de program bariera să fie ridicată, dar noi știm cum sunt riveranii, dacă pun acolo mașina, n-o mai ridică…

Totuși Consiliul Județean este o instituție publică, îți vine un ambasador, un ministru, nu poți să-l debarci pe un trotuar”.

Lungu a omis că debarcarea oficialităților se face de fapt în fața Palatului Administrativ, pe strada Ștefan cel Mare, transformată în pietonal.

Cealaltă stradă laterală a Palatului Administrativ,  Libertății, a fost închisă pe o suprafață de 608 mp., la solicitarea prefectului PSD Mirela Adomnicăi, care a înaintat Primăriei  ”rugămintea de a analiza posibilitatea montării unei bariere automate de acces și punerea la dispoziție a locurilor de parcare rezultate”.

În acest caz, Lungu a admis că  “am montat bariera la Consiliul Județean, a ieșit scandalul și nu am mai apucat s-o montăm și pe cea de la Prefectură”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 19 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2019 @ 8:53 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QwJOS4 to the field below: