Rădulescu recunoaște că noul spital din Fălticeni nu va fi dat în folosință nici în acest an: “La Ministerul Sănătății nu are cine aproba” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Rădulescu recunoaște că noul spital din Fălticeni nu va fi dat în folosință nici în acest an: “La Ministerul Sănătății nu are cine aproba”

De    •   Publicat acum 4 săptămâni, 18 octombrie 2019   •   5 comentarii

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava Alexandru Rădulescu a ținut să prezinte, în conferința de presă de vineri, amănunte despre noul spital din Fălticeni, dar s-a încurcat în explicații.

El a început cu  “spitalul din Fălticeni este gata, e o problemă de câteva zile, săptămâni până se vor finaliza și acele scări pentru ieșiri de urgență.

Dotările nemedicale sunt în curs de instalare, săptămâna aceasta managerul spitalului a trimis către Ministerul Sănătății solicitarea pentru aparatură medicală.

S-au încheiat procedurile de achiziție, din păcate la Ministerul Sănătății nu are cine aproba, dacă ar fi cine să o aprobe acum, spitalul poate să intre în funcțiune chiar în acest an.

O să așteptăm, vom vedea…”

Solicitat să spună când pacienții vor putea folosi noul spital, Rădulescu a spus că  “valoarea pentru procedura de achiziție este undeva la 23 milioane lei, acești bani vor fi dați în tranșe pe un cadru multianual.

Fiind vorba de aparate efectiv, dacă acești bani încep a fi dați conform programărilor, aceste aparate pot fi puse în funcțiune în foarte scurt timp, e vorba de săptămâni.

Spitalul este funcțional ca imobil, clădire,  este finalizat și curățenia este făcută.

Ca spital efectiv va funcționa atunci când aparatura medicală este instalată…

Adică când Ministerul Sănătății va începe să dea acești bani”.

Proiectul noului spital din Fălticeni a debutat în 1991, dar de atunci mai mult nu s-a lucrat, din cauza lipsei alocărilor bugetare.

Primarii și parlamentarii care s-au perindat de atunci au tot promis continuarea sau, mai nou, inaugurarea obiectivului, în condițiile în care actualul spital, vechi de 150 ani, este depășit din toate punctele de vedere.

La final, costurile totale vor depăși 18 milioane euro.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 săptămâni, 18 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 18, 2019 @ 6:36 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. arhivistul spune:

  ‘Pamblica’ spitalului va fi tăiată de un prim-ministru de dreapta, așa cum tot în mandatul unui prim-ministru de dreapta, în 2011, s-a semnat contractul prin care au fost reluate lucrările de construire. Dacă își taie unghiile, dacă are batistă curată și dacă nu va fi prea mahmur după o noapte de whisky, poate că va fi invitat și Gălbenuș Rădulescu la inaugurare.

  • Dr. Plesea Ghjeorghe spune:

   Mirosi a praf de colecție de “Scînteia”, domnule “arhivist” . De ce nu ai curajul sa semnezi în nume propriu ca mine!!?

   • Nelu spune:

    Dumneavoastră vă numiți Dr. Plesea Ghjeorghe? Mirosiți a PSD de la o posta. Poate atinge călcat în. ..partid în seara asta.

   • Ioan spune:

    Dottore comentator PSD, mirosiți a Blană. Ca tot PSD Fălticeni.

   • Om Corect spune:

    In primul rând domnule Dr. Slinosul te rog mult sa nu m-ai primesti șpagă, scuze “atenții”. Și in al doilea rând PSD-ul Fălticeni in loc sa îngroape fondurile locale in “cacatoarea” din centru și sa își rotunjească averile mai bine utilizau acele fonduri in construcția spitalului.
    Mafia Organiza social democrata !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string gcA5Yu to the field below: