USV, locul 144  în topul universităţilor din Europa de Est şi Asia Centrală - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USV, locul 144  în topul universităţilor din Europa de Est şi Asia Centrală

De    •   Publicat acum 7 luni, 16 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava se situează pe locul 144 în topul internațional al universităților din Europa de Est și Asia Centrală și pe locul 11 în topul universităţilor din România, conform clasamentelor realizate de către QS University Rankings (EECA 2020).

Dintre universitățile analizate din această regiune, Ediția 2020 QS EECA a publicat clasamentul primelor 354.

Față de 2018, când a intrat pentru prima dată în segmentul vizibil al topului, în zona 201-250, USV câștigă 57 de poziții, iar comparativ cu 2019 a pierdut un loc, în condițiile unui clasament ce s-a extins de la 301 la 354 de universități.

Topul QS University Rankings are la bază indicatorii prestigiul academic internațional; reputaţia în rândul angajatorilor; numărul de publicaţii raportat la numărul de cadre didactice; implicarea în reţele internaţionale de cercetare; raportul dintre numărul de cadre didactice şi numărul de studenţi; numărul de citări raportat la numărul de publicaţii; ponderea cadrelor didactice care deţin titlul de doctor; impactul instituţiei în mediul online; ponderea cadrelor didactice din străinătate şi ponderea studenţilor străini.

USV se situează în top 100 în ce privește indicatorii de cercetare (poziția 97 la numărul de publicații indexate în SCOPUS raportat la numărul de cadre didactice și poziția 80 la numărul de citări raportat la numărul de publicații).

Pe de altă parte, este înregistrat un rezultat scăzut în ceea ce privește raportul dintre numarul de cadre didatice și numărul de studenți (poziția 251+), indicator care afectează negativ toate universitățile publice românești.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 16 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 16, 2019 @ 9:24 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DcQcuy to the field below: