Un ofițer de poliție și un șef de Serviciu Garda Forestieră Suceava trimiși în judecată pentru luare de mită.  Ciubucul total : 3.000 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Un ofițer de poliție și un șef de Serviciu Garda Forestieră Suceava trimiși în judecată pentru luare de mită.  Ciubucul total : 3.000 lei

De    •   Publicat acum 8 luni, 14 octombrie 2019   •   Fara comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Gheorghe Damian, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, pentru luare de mită, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și în stare de libertate, a lui Aurel Dumitriu, la data faptei șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcției de Control a Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava pentru luare de mită și a doi administratori ai unei societăți comerciale pentru dare de mită.

Pe 25 ianuarie 2016, Damian ar fi anunțat reprezentanții unei societăți comerciale (inculpați în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 metri cubi), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

Pe 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, Damian și Dumitriu ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei fiecare).

S-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziția organului de urmărire penală de către Damian și Dumitriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 14 octombrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 14, 2019 @ 4:08 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Q1lZbz to the field below: