Femeia din Dorna Candrenilor care și-a ucis trei bebeluși, trimisă în judecată.  Concluziile procurorilor: “Două fapte au fost comise cu discernământ” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Femeia din Dorna Candrenilor care și-a ucis trei bebeluși, trimisă în judecată.  Concluziile procurorilor: “Două fapte au fost comise cu discernământ”

De    •   Publicat acum 5 luni, 26 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a Anei Pardău (37 ani) din Dorna Candrenilor, cercetată în stare de libertate pentru violență în familie raportată la infracțiunea de omor, constând în aceea că pe 9 august, cu premeditare, şi-a ucis copilul nou-născut imediat după naştere, la domiciliul său.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava  – Serviciul de Investigații Criminale.

Femeia are studii superioare şi este căsătorită din 2008, având împreună cu soțul 3 copii minori născuți în 2009, 2011 și 2015.

Procurorii spun că cei doi soţi obţin venituri la societăţile comerciale la care lucrează şi, totodată, au o gospodărie care le permite să ducă un trai decent şi să ofere copiilor condiţii de viaţă foarte bune.

În toamna 2015 ea a rămas din nou însărcinată, însă nu l-a informat pe soţul său despre acest lucru.

Pe 5 mai 2016 Pardău s-a deplasat la secţia obstretică-ginecologie a unei unități medicale, fiind informată de către medici că prezintă o sarcina cu vârsta de 31-32 săptămâni.

Pe 29 iunie 2016, fiind singură la domiciliu, a născut un copil de sex masculin într-un lighean din baia locuinţei, l-a acoperit cu o pătură, l-a ascuns în camera centralei, lăsându-l acolo până în ziua următoare.

În ziua respectivă femeia a luat cadavrul copilului, a săpat o groapă în grădina casei şi l-a îngropat.

Cu ocazia percheziţiei efectuate pe 13 august 2019 au fost identificate câteva fragmente osoase, fapt care a atestat realitatea susţinerilor inculpatei.

În anul 2017 femeia a rămas din nou însărcinată, dar nici de această dată nu a informat pe alte persoane, iar în situaţiile în care a fost întrebată de rude ori de colegii de la locul de muncă dacă este gravidă aceasta a negat.

Pe 3 februarie 2018, aflându-se din nou singură la domiciliu, a născut în baie, în cada plină cu apă, un copil de sex masculin, l-a ascuns apoi în casa bătrânească aproximativ 2 săptămâni, după care într-o noapte l-a îngropat tot în grădina din faţa casei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate pe 13 august 2019 a fost identificat scheletul acelui nou-născut.

La sfârşitul anului 2018 Pardău a rămas din nou însărcinată.

Nici de această dată nu a vorbit cu soţul său, nu s-a prezentat la vreun medic ginecolog pentru analizele medicale curente, ascunzând semnele tipice ale gravidităţii atât faţă de persoanele din familie, cât şi faţă de colegii de muncă.

“Cu privire la acest aspect a rezultat din ancheta întreprinsă că mai multe persoane au observat că este din nou însărcinată şi au întrebat-o în mod expres acest lucru.

Inculpata a negat că ar fi gravidă, motivând că are diverse alte afecţiuni, urmează un tratament medicamentos care poate dă rezultate adverse sau afirma că poate s-a îngrăşat”  susțin procurorii.

Din probatoriul administrat a reieşit că pe 9 august 2019, în jurul orei 06:00, inculpata s-a trezit şi şi-a dat seama că urmează să nască.

L-a informat ulterior pe soţul său că nu se simte prea bine şi nu va merge la locul de muncă în ziua respectivă.

În jurul orei 14:00, profitând de faptul că soţul său nu se află acasă, iar ceilalţi trei copii se uitau la televizor, inculpata a intrat în baia locuinţei, a încuiat uşa pe interior, a aşezat un sac menajer în bideu, a născut un copil de sex masculin, iar după puţin timp a legat sacul menajer în care se afla nou-născutul.

A pus apoi sacul într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească (nelocuită) şi a aşezat-o pe un dulap.

Atât în ziua respectivă, cât şi în următoarele două zile (sâmbătă şi duminică), ea nu i-a comunicat nimic soţului său, comportându-se faţă de acesta ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Pe 13 august 2019, ea s-a deplasat de dimineaţă la locul de muncă, însă a fost observată de diverşi colegi – persoane care anterior remarcaseră că aceasta prezintă urme tipice de graviditate, însă în acea zi nu au mai observat acele urme.

Acest fapt le-a atras atenţia, motiv pentru care au sesizat pe lucrătorii de poliţie.

În jurul orei 17:00, organele de poliție  au purtat o discuţie cu femeia, iar aceasta a recunoscut că a născut un copil, iar cadavrul acestuia se află la domiciliu.

Ulterior, ea a fost condusă la o unitate medicală, iar personalul medical a constatat că prezintă stare de lehuzie, precum şi urmele tipice ale unei naşteri recente.

Cu ocazia cercetării la faţa locului a fost identificat cadavrul nou-născutului de sex masculin în casa bătrânească din gospodăria inculpatei, iar în baia locuinţei au fost identificate mai multe urme de culoare brun – roşcat cu aspect de sânge precum şi urme de ştergere ale unor urme biologice.

În urma raportului întocmit de medicul legist care  a efectuat autopsia nou-născutului, a rezultat că nou-născutul de sex masculin a fost născut la termen, viu şi a avut viaţă extrauterină, după naştere nu au fost acordate îngrijiri medicale nou-născutului.

Moartea nou-născutului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute ca urmare a sufocării prin introducerea într-un sac menajer.

Față de Ana Pardău s-a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, fiind diagnosticată cu episod depresiv moderat – sever, tulburare mixtă de personalitate; aceasta este corect orientată alopsihic şi autopsihic.

Procurorii concluzionează că  “pe 9 august 2019 femeia a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele social juridice negative ale faptei pentru care este cercetată, astfel că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cu privire la fapta comisă în iunie 2016, membrii comisiei au apreciat că fapta a fost comisă cu discernământ diminuat.

Cu privire la fapta comisă în februarie 2018, membrii comisiei au apreciat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent”.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 26 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 26, 2019 @ 9:32 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ezWTbX to the field below: