Verificări la construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Verificări la construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Suceava

De    •   Publicat acum 8 luni, 23 septembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Azi, la Palatul Administrativ Suceava, s-a desfășurat întâlnirea de lucru cu reprezentanții comisiei interinstituționale de control la  construcții hidrotehnice din județ.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi, a prezentat  programul și modul de desfășurare a verificării.

Acțiunea de control va avea în vedere, printre altele, stadiul și modul de realizare a măsurilor și lucrărilor stabilite la verificările efectuate în anul 2018,  starea  tehnică și funcțională a digurilor,  barajelor și digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici a căror avariere poate pune în pericol localități, precum și a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor.

Vor mai fi verificate  lucrări de regularizare a cursurilor de apă cu evidențierea sectoarelor vulnerabile de pe cursurile de apă din județ – eroziuni de mal avansate și active care pun în pericol zone locuite sau stabilitatea digurilor, cursuri de apă colmatate, construcții hidrotehnice afectate de viituri.

În județul  Suceava, acțiunea se va defășura în perioada 23-25 septembrie, fiind constituită o comisie formată din reprezentanți de la  Ministerul Apelor și Pădurilor, Administrația Națională Apele Române, Administrația Bazinală de Apă Siret, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și Direcția Silvică.

Comisia  va verifica starea tehnică și funcțională a lucrării de regularizare și îndiguire pârâu Seaca-Boroaia, eroziuni de mal pe râul Moldova, sat Giulești-Boroaia și pe râul Moldova la Fântâna Mare. 

De asemenea, controlul din județ va viza degradări albie și apărări de mal pe râul Moldovița și afluenți, pe sectorul Moldovița-Vama, precum și starea  tehnică și funcțională la Acumularea Grănicești.

În urma acțiunii de control, pe baza constatărilor  de la fața locului se vor solicita fonduri de la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru remedierea deficiențelor.  

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 23 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 23, 2019 @ 6:12 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qozU59 to the field below: