Incendii în Todirești, Dolhasca și Fundu Moldovei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Incendii în Todirești, Dolhasca și Fundu Moldovei

De    •   Publicat acum 5 luni, 23 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Duminică după-amiază, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Todirești, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o construcție anexă, aflată în curtea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neropsihiatrică Costâna – comuna Todirești.

La sosirea echipajelor, ardea parțial construcția anexă, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la vecinătăți.

Au ars elemente de mobilier și maculatură din interiorul anexei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, saltele din burete și 50 mp din astereala acoperișului.

S-au degradat finisaje interioare și exterioare, precum și podul clădirii pe aproximativ 100 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

În noaptea de duminică spre luni, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Gulia – Dolhasca.

La sosirea echipajelor ardea acoperișul casei de locuit (P+E), construcție majoritară din lemn, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Au ars acoperișul casei pe aproximativ 200 mp, tavanul și pereții despărțitori de la etaj confecționați din OSB, lemn și polistiren, cauza probabilă fiind efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Tot noaptea trecută, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC Prodyl Wood, au intervenit cu 3 autospeciale și un utilaj tip volă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o gospodărie din satul Botuș – comuna Fundu Moldovei.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat o parte din construcțiile din gospodărie (majoritare din lemn), cu pericol de propagare la întreaga proprietate, la fondul forestier și la un gater, aflate în apropiere.

Au ars acoperișul casei pe 100 mp, aproximativ 35 mp din acoperișul bucătăriei de vară, magazia de lemne pe 60 mp, circa 12 mc lemn de foc, instalația electrică și tâmplărie din lemn.

S-au degradat tavanele locuinței, precum și pereții interiori și cei exteriori, aparatură electrocasnică, materiale textile și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 23 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 23, 2019 @ 12:44 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string tmypZs to the field below: