Transporturi ilegale cu lemn date în vileag de pândari, la Sucevița  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Transporturi ilegale cu lemn date în vileag de pândari, la Sucevița 

De    •   Publicat acum 5 luni, 22 septembrie 2019   •   Fara comentarii

O patrula din cadrul SPR 3 Marginea a desfășurat pe data de 19.09.2019 controale pe activități specifice pe linie de silvicultură, având informații că se fac ma multe transporturi de material lemnos pe baza aceluiași aviz de însoțire.

Suupiciunile le-au fost confirmate de faptul că pe data de 18.09.2019, în jurul orei 19.45, în timp ce desfășura activități specifice pe linie de silvicultură pe raza comunie Sucevița, polițiștii au observat mai multe autoturisme suspecte aparținând unor unități economice cu proful debitare material lemnos din comuna Marginea, supraveghind traficul.

Bănuind că urmează să se efectueze un transport ilegal de material lemnos, polițiștii au efectuat o pândă, astfel că la ora 20.02, au observat pe DN 17A, autoutilitara și remorca ambele apartținând unei firme din Marginea, deplasându-se din direcția comunei Sucevița către comuna Marginea, transportând material lemnos.

Oamenii legii au procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația specifică, constatându-se că pentru autoutilitară a fost emis avizul de însoțire din 18.09.2019, orele 19:48,48, pentru cantitatea de 17,10 mc lemn rotund esență rășinoase, iar pentru remorcă a fost emis avizul de însoțire din 18.09.2019, orele 19:50,43, pentru cantitatea de 30,50 mc lemn rotund esență rășinoase.

S-a constatat că transportul respectiv de material lemnos avea proveniență legală și existând suspiciuni că societatea în cauză urmează să transporte în mod repetat material lemnos în baza acestor avize, ansamblul rutier respectiv nu a fost oprit pentru control, însă s-au continuat activitățile specifice de supraveghere discretă de la distanță a presupusului traseu.

Astfel, la ora 23.52, polițiștii au observat din nou ansamblul rutier mai sus menționat deplasându-se pe DN 17A pe raza comunei Sucevița, spre fondul forestier de pe raza comunei Sucevița, de această dată fiind gol, fără material lemnos.

A doua zi, pe data de 19.09.2019, la ora 07.09, polițiștii au oprit pentru control pe D.C. Bercheza de pe raza comunei  Sucevița, autoutilitara cu remorcă, ce se deplasa din direcția comuna Sucevița către centrul comuna  Marginea și care, de această dată transporta material lemnos.

Autoutilitara era condusă de un bărbat de 30 ani, din comuna Marginea, administrator al unei societăți din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, precum și avizele de însoțire menționate mai sus, pentru care a efectuat transportul de material lemnos anterior.

S-a procedat din nou la interogarea aplicației, constatându-se că pentru cele două mijloace de transport nu au mai fost emise alte avize de însoțire pentru materiale lemnoase și, în cauză fiind vorba despre un transport multiplu de material lemnos în baza acelorași documente, ansamblul rutier a fost însoțit la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul O.S. Marginea a efectuat inventarierea materialului lemnos, constatându-se că acesta transporta cantitatea totală de 53,37 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare totală de 18.874 lei, materialul lemnos neavând proveniență legală.

În acest caz, unitatea economică a fost sancționată contravențional cu amendă în sumă de 15.000 lei, iar cantitatea de 53,37 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 22 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 22, 2019 @ 2:33 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string GyHHht to the field below: