Nereguli cu material lemnos sancționate de polițiștii suceveni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Nereguli cu material lemnos sancționate de polițiștii suceveni

De    •   Publicat acum 8 luni, 19 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Pe 17 septembrie, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit  pentru control pe DN 2 din Drăgușeni ansamblul rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 41 ani din Vama, care transporta material lemnos către o societate comercială din București.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz de însoțire prezentat de conducătorul auto pentru control, polițiștii au efectuat verificări, stabilind că pe 15 septembrie, ansamblul rutier a efectuat un prim transport către București, s-a întors pe 16 septembrie, iar pe 17 septembrie, până la momentul opririi, a efectuat un alt transport, în baza aceluiași aviz.

S-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 58,48 m.c. cherestea rășinoase.

S-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a documentului cu sediul în Vama cu amendă de 10.000 lei și  confiscarea materialului lemnos în valoare de 37.368 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Pe 18 septembrie, o patrulă din cadrul Poliției Frasin a oprit pentru control pe DC Valea Negrilesei din Stulpicani autoutilitara condusă de un localnic de 48 ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că transporta ilegal cantitatea de 4,95 m.c. lemn de foc fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 942 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Stulpicani.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 19 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 19, 2019 @ 1:28 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string LnArni to the field below: