60% dintre unitățile de învățământ din județul Suceava nu dețin autorizații sanitare de funcționare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

60% dintre unitățile de învățământ din județul Suceava nu dețin autorizații sanitare de funcționare

De    •   Publicat acum 6 luni, 19 septembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava Liliana Grădinariu a spus azi, în ședința Colegiului Prefectural, că 290 dintre cele 739 de unități de învățământ dețin autorizații sanitare de funcționare.

Unităţile de învăţământ autorizate sunt structurate astfel: 100 de grădiniţe (din care 44 în mediul urban), 137 de şcoli (34 în mediul urban), 37 de licee (31 în mediul urban), 6 unităţi speciale, o şcoală postliceală şi 9 cluburi ale copiilor, toate în mediul urban.

10 unităţi de învăţământ sunt în curs de evaluare în vederea autorizării sanitare: Şcoala Primară Burla, Grădiniţa cu Program Normal Voitinel, Grădiniţa cu Program Normal Fundu Moldovei, Şcoala Primară nr. 3 Râşca, Şcoala Primară Slătioara comuna Râşca, Şcoala Primară Buda comuna Râşca, Grădiniţa cu Program Normal Bunești, Grădiniţa cu Program Normal Petia comuna Bunești, Grădiniţa cu Program Prelungit Poiana Stampei.

Cele 10 notificări pentru asistență de specialitate în sănătate publică eliberate pentru reabilitări și modernizări ale unitățile de învățământ și cele 13 notificări eliberate pentru construcții și extinderi în anul 2019 dovedesc continuarea demersurilor autorităților responsabile făcute în anii anteriori pentru îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ.

În ultimii 2 ani au fost eliberate 168 de notificări pentru asistenţă de specialitate în sănătate publică pentru proiecte privind unităţile de învăţământ de stat, respectiv în 2018 au fost eliberate 47 de notificări: 31 pentru reabilitări şi modernizări și 16 pentru construcţii şi extinderi, în 2017 au fost eliberate 121 de notificări: 102 pentru reabilitări şi modernizări și 19 pentru construcţii şi extinderi.

În anul școlar precedent au fost create condiții pentru ca încă 17 unități de învățământ să primească autorizație sanitară de funcționare.

O parte din motivele pentru care unităţile de învăţământ sunt neautorizate din punct de vedere sanitar sunt lipsa unei surse corespunzătoare de apă potabilă curentă, lipsa unui sistem igienic de colectare şi îndepărtare a apelor uzate, lipsa grupurilor sanitare interioare, separate pe sexe şi separate pentru cadre didactice, situate la fiecare nivel al unităţii de învăţământ, neasigurarea de spaţii corespunzătoare pentru depozitarea produselor alimentare distribuite şcolarilor, neamenajarea unui spaţiu pentru păstrarea substanţelor biocide şi a materialelor de curăţenie” a precizat Grădinariu.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 19 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 19, 2019 @ 6:20 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YwC2Ya to the field below: