Nereguli cu material lemnos depistate de polițiștii suceveni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Nereguli cu material lemnos depistate de polițiștii suceveni

De    •   Publicat acum 6 luni, 18 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Ieri la amiază, un echipaj mixt poliţie-jandarmi  a oprit pentru control pe strada Mănăstirea Humorului din Gura Humorului autoutilitara condusă de un bărbat de 22 ani din Mănăstirea Humorului, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că transporta ilegal cantitatea de 4,12 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.628 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Ieri după-amiază, în timp ce acționa în Putna, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a observat o autoutilitară  care transporta material lemnos și a cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a oprit brusc pe partea dreaptă, a coborât și a fugit în pădurea din apropiere.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat, acesta fiind un localnic de 23 ani.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care au stabilit că transporta ilegal 3,07 m.c. lemn de lucru rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 1.079 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Ieri după-amiază, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din Frumosu autoutilitara condusă de un bărbat din Sadova, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că transporta în plus cantitatea de 12,66 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

Societatea comercială din Pojorâta care a achiziţionat materialul lemnos şi a efectuat transportul acestuia, reprezentată de un  bărbat de 33 ani din Fundu Moldovei, a fost  sancționată cu 6.000 lei, iar materialul lemnos transportat în plus în valoare de 2.076 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Ieri seară, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din Frumosu, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât existau neconcordanțe cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care au stabilit că transporta în plus 10,62 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

Societatea comercială din Pojorâta care a achiziţionat materialul lemnos şi a efectuat transportul acestuia, reprezentată de un  bărbat de 43 ani din Fundu Moldovei a fost  sancționată cu 3.000 lei, iar materialul lemnos transportat în plus în valoare de 1.741 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 18 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 18, 2019 @ 1:49 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4oNatL to the field below: