Șoseaua de centură a Sucevei, finalizată după 11 ani. Inaugurarea probabil săptămâna viitoare. Costurile totale depășesc 100 milioane euro pentru 12 kilometri - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Șoseaua de centură a Sucevei, finalizată după 11 ani. Inaugurarea probabil săptămâna viitoare. Costurile totale depășesc 100 milioane euro pentru 12 kilometri

De    •   Publicat acum 5 luni, 17 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Prefectul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a anunțat azi că au fost finalizate lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Suceava, după 11 ani de la începerea lor.

Ea a precizat că mâine va fi demarată procedura de recepție prin teste și evaluări calitative și cantitative ale investiției, validate în laboratoare pentru stabilirea calității.

Adomnicăi nu a menționat când va fi deschisă circulației porțiunea de 7 kilometri Șcheia-Moara la care s-a lucrat, probabil acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, evident în prezența ministrului PSD al Transporturilor Răzvan Cuc.

Contractul pentru finalizarea șoselei a fost câștigat la valoarea de 73 milioane lei de asocierea Autotehnorom – Operational Autoleasing – OPR Asfalt – Obras Publicas Y Regadios (Spania) – Florconstruct – Calcarul, în condițiile în care cheltuielile totale (tronson 1 + 2) depășesc 100 milioane euro.

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei au debutat în urmă cu 11 ani și au fost întrerupte de mai multe ori din cauza întârzierii plăților,  intrării în faliment a constructorului, rezilierii a două contracte, bâlbâielilor legislative și organizării unor noi licitații.

Dintre cei 12 kilometri ai șoselei se circulă, din 2015, doar pe porțiunea Pătrăuți – Șcheia, în lungime de 5 kilometri.

Ruta ocolitoare a Sucevei cuprinde în total 7 poduri, 4 viaducte, 5 pasaje și 2 parcări.

            

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 17 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 17, 2019 @ 3:47 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YXUe8G to the field below: