Percheziții domiciliare la Rădăuți, Volovăț și Arbore într-un caz de furturi de bijuterii în valoare de peste 50.000 euro.  Doi dintre hoți au fost reținuți, altul este căutat de polițiști - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Percheziții domiciliare la Rădăuți, Volovăț și Arbore într-un caz de furturi de bijuterii în valoare de peste 50.000 euro.  Doi dintre hoți au fost reținuți, altul este căutat de polițiști

De    •   Publicat acum 4 luni, 15 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Pe 8 august în jurul orei  21.34, Poliţia Rădăuţi a fost sesizată de către un localnic de 46 ani cu privire la faptul că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său din municipiu, de unde au sustras mai multe bijuterii.

La faţa locului a fost identificat apelantul, care a declarat că a constatat că din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului i-au fost sustrase mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante şi safire.

Cu ocazia cercetării persoana vătămată a indicat în dormitor o comodă, iar dintr-un sertar al acesteia a reclamat că i-au fost sustrase mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire, în valoare de 50.000 – 100.000 euro.

Nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire, imobilul nefiind prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.

Persoana vătămată a declarat că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14.00 – 21.00.

Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe, fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitate de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase.

La 14 septembrie, polițiști rădăuțeni și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliare în Rădăuți, Volovăț și Arbore, precum și 5 mandate de aducere emise de instanță, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări unii dintre autorii furtului.

A fost probată activitatea infracțională a unui bărbat de 28 ani din Volovăț, a unei femei de 21 ani din Arbore și a unui bărbat de 24 ani din Rădăuți.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au identificat și ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

Femeia de 21 ani și bărbatul de 24 ani au fost identificați de polițiști, conduși la sediul poliției pentru audieri și reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 28 ani din Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Anterior derulării perchezițiilor, în cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani au efectuat activități investigativ – operative în Rădăuți și Botoșani, precum și percheziții în Botoșani, ocazie cu care au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 15 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 15, 2019 @ 7:00 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Z5TIU2 to the field below: