Afaceristul fălticenean Ioan Păiuș  și Dan Ostahie, la un pas să finalizeze negocierile pentru achiziția Complexului  Comercial Bucovina după mai bine de un an și jumătate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Afaceristul fălticenean Ioan Păiuș  și Dan Ostahie, la un pas să finalizeze negocierile pentru achiziția Complexului  Comercial Bucovina după mai bine de un an și jumătate

De    •   Publicat acum 6 luni, 14 septembrie 2019   •   Fara comentarii

 • Apropiații lui Ioan Păiuș vorbesc despre o tranzacție în valoare de 6 milioane euro, dar informația este infirmată de surse din cadrul Altex România care spun că suma ar fi mai mică

 

 

Negocierile dintre Ioan Păiuș din municipiul Fălticeni și Dan Ostahie, acționarul majoritar al societății Cometex,  care deține Complexul Comercial Bucovina din municipiul Suceava, au ajuns într-un stadiu avansat după mai bine de un an și jumătate de așteptări. Cei doi au bătut palma în august 2017 pentru Complexul Comercial Nada Florilor.

 

În decembrie 2017, ZdpN dezvăluia faptul că după achiziția Complexului Comercial Nada Florilor din buricul Fălticeniului, Ioan Păiuș a făcut o ofertă de cumpărare și pentru Complexul Comercial Bucovina Suceava. Click AICI.
Negocierile au fost îngreunate de faptul că spațiul din municipiul reședință de județ a fost folosit pentru a se obține o finanțare, iar scoaterea de sub ipotecă a durat destul de mult. Proprietarul Dan Ostahie a folosit mai multe imobile pentru a lua un credit de la bancă și unul dintre acestea este fostul magazin Bucovina. De altfel, Ostahie a renunțat în ultimii ani la mai multe spații comerciale deținute, iar cu banii obținuți și-a finanțat operațiunile rețelelor de magazine Altex și Media Galaxy.
Ioan Păiuș a cumpărat, la sfârșitul lunii august 2017, Complexul comercial Nada Florilor din Fălticeni tot de la patronul Altex, Dan Ostahie, cu suma de 3,55 milioane euro, iar negocierile pentru cel din Suceava au început de la suma de 6 milioane de euro.
Apropiații lui Ioan Păiuș vorbesc despre o tranzacție de 6 milioane de euro, dar informația este infirmată de surse din cadrul Altex România: suma ar fi mai mică, iar încheierea tranzacției  ar fi condiționată de plata unei tranșe în avans ce urmează a fi folosită pentru clarificarea situației juridice a spațiului. Părțile au refuzat să comenteze în vreun fel zvonul unei viitoare tranzacții.

Fălticeneanul Ioan Păiuș nu este singurul om de afaceri care a încercat să cumpere magazinul Bucovina de la Dan Ostahie. Primul a fost rădăuțeanul Arcadie Plămadă, însă tranzacția nu a mai avut loc din cauza ipotecii instituite.

 

Magazinul Universal Bucovina din municipiul Suceava a fost deschis în anul 1971 de autoritățile comuniste de la acea vreme, fiind prezentat drept viitorul comerțului local și a devenit un simbol al Sucevei. Amplasat ultracentral, pe strada Ștefan cel Mare la nr.56, magazinul a fost privatizat în anii 90 prin metoda Mebo și a ajuns în proprietatea Cometex. Dan Ostahie, patronul Altex Piatra Neamț, a cumpărat în anul 2007 pachetul majoritar de acțiuni al firmei Cometex, cu tot cu zecile de spațiile comerciale și de depozitare împânzite în municipiul Suceava și în Scheia.

În prezent, Complexul comercial Bucovina are peste 100 de chiriași, de la mici întreprizători locali la reprezentanți ai lanțurilor multinaționale.

 

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 14 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 14, 2019 @ 12:23 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Lvu6Q7 to the field below: