Băișanu, out din ALDE: "Voi da în judecată această decizie a partidului" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Băișanu, out din ALDE: “Voi da în judecată această decizie a partidului”

De    •   Publicat acum 8 luni, 13 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit vineri, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede  ”calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”.

Biroul Politic Executiv a constatat că cei 4 au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse. 

”În acest fel au încălcat hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri şi hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019”  se precizează într-un comunicat.

Joi, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Băișanu ca ministru al Relației cu Parlamentul în Guvernul Dăncilă (PSD), Băișanu a declarat pentru Agerpres că  “voi da în judecată această decizie a partidului şi va dura o lună, două, trei, cinci, şapte, zece, un an – doi până se va lua o decizie definitivă şi irevocabilă de către instanţele din România”.

Băișanu a activat până acum în PUR, PC, PNL și ALDE.

                                                          

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 13 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 13, 2019 @ 7:50 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KZwpjD to the field below: