Rezultat anchetă DSP Suceava la pensiunea din Mănăstirea Humorului: 10 copii au suferit indigestii, nu toxiinfecții alimentare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Rezultat anchetă DSP Suceava la pensiunea din Mănăstirea Humorului: 10 copii au suferit indigestii, nu toxiinfecții alimentare

De    •   Publicat acum 4 luni, 11 septembrie 2019   •   Fara comentarii

 

Direcția de Sănătate Publică Suceava a încheiat ancheta declanșată pe 30 august cu privire la posibilitatea existenței unui focar de toxiinfecție alimentară la pensiunea Casa Paradis din Mănăstirea Humorului.

10 copii dintr-un grup din județul Olt cazați la pensiune au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături.

Toți membrii grupului au fost evaluați în camera de gardă a Spitalul Gura Humorului, forma de boală a fost uşoară, fiind administrat tratament simptomatic, aceștia părăsind spitalul în stare bună.

Directorul DSP Suceava Liliana Grădinariu a precizat că  grupul a consumat alimente preparate doar la unitatea de cazare, din care au fost păstrate corespunzător probe alimentare.

Unitatea nu este autorizată sanitar pentru alimentație publică.

Copiii au declarat că au consumat dulciuri în exces, achiziționate dintr-un hipermarket.

Au fost analizate în Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava probe din alimente gătite, din dulciurile preambalate cumpărate din hipermarket, din fântână, teste de sanitație din bucătăria unității, coproculturi recoltate de la pacienți.

Proba de apă provenită din sursa proprie nu se încadrează din punct de vedere microbiologic în parametri prevăzuți de legislație, dar încărcătura microbiană și cu germeni patogeni este minimă, neputându-se constitui în sursă de îmbolnăvire conform normelor epidemiologice.

În coproculturile recoltate de la pacienți nu a fost identificată prezența unor agenți patogeni.

Tinând cont de simptomatologia clinică ușoară apărută doar la o parte din membrii grupului, remisia rapidă sub tratament simptomatic, consumul exagerat de dulciuri, rezultatele testelor de laborator, concluzionăm că a fost vorba despre un episod de indigestie și de reacții vegetative exagerate (prin simpatie) a copiilor din grup”.

DSP Suceava urmează să aplice sancțiuni contravenționale și să dispună măsuri pentru intrarea în legalitate a Casei Paradis.

 

 

                                                          

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 11 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 11, 2019 @ 12:18 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Ls9UBY to the field below: