Polițiștii suceveni își intensifică acțiunile de supraveghere și control în zonele unităților de învățământ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni își intensifică acțiunile de supraveghere și control în zonele unităților de învățământ

De    •   Publicat acum 7 luni, 8 septembrie 2019   •   Fara comentarii

În contextul începerii anului şcolar 2019/2020 conducerea Inspectoratului de Poliție Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

S-a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind dată în responsabilitatea unui poliţist de proximitate sau care are atribuţii pe această linie şi care are îndatorirea de a monitoriza în permanenţă evenimentele din zonă şi a asigura ordinea şi liniştea publică.

Unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare şi relaţionare. 

Pe 9 septembrie la unităţile şcolare va fi asigurată prezenţa unui poliţist care va prezenta mesajul poliţiei cu ocazia deschiderii anului şcolar 2019/2020 şi va promova recomandări cu caracter preventiv.

Echipajele de poliţie vor fi prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, în vederea gestionării eficiente a fenomenului infracţional şi impunerii unui climat de siguranţă în aceste zone.

De asemenea,  s-a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 8 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 8, 2019 @ 11:23 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string koJP44 to the field below: