Săptămâna Ariilor Protejate la Șaru Dornei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Săptămâna Ariilor Protejate la Șaru Dornei

De    •   Publicat acum 9 luni, 6 septembrie 2019   •   Fara comentarii

În perioada 7-15 septembrie va avea loc Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment la care s-au alăturat aproximativ 25 de organizaţii/administratori de arii protejate din România.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, reabilitare trasee, inelări de păsări, festivaluri, activități de educație ecologică, concursuri,etc).

Evenimentul face parte din proiectul “Oameni pentru Natură implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.

Romsilva-Administrația Parcului Național Călimani va organiza pe 14 septembrie o excursie ghidată în Parcul National Călimani pe traseul Gura Haitii – 12 Apostoli – Pietrele Roșii – Gura Haitii.

Concomitent cu excursia se va desfașura și o actiune de igienizare a traseului parcurs.

La aceste activități vor participa elevi și profesori ai Scolii Gimnaziale nr. 1 Vatra Dornei.

Pe 14 septembrie Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani din Șaru Dornei va fi deschis publicului între orele 10:00 – 14:00, vor fi realizate prezentari ale ariei naturale protejate de către personalul administrației parcului și vor rula filme cu și despre ariile naturale protejate ale Țării Dornelor.

 

 

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 6 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 6, 2019 @ 7:30 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IOiWmQ to the field below: