Ghiozdane și rechizite oferite de polițiștii suceveni copiilor din familii defavorizate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ghiozdane și rechizite oferite de polițiștii suceveni copiilor din familii defavorizate

De    •   Publicat acum 9 luni, 6 septembrie 2019   •   Fara comentarii

În ultimele zile de vacanţă poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  în colaborare cu partenerul tradiţional, Brian Douglas, au oferit ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din Stroieşti şi Şcheia.

De asemnea, copiii au primit dulciuri și fructe.

Este un mesaj clar al poliţiştilor care îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat.

Ghiozdane și rechizite au fost oferite copiilor dintr-un cătun izolat din Stroieşti şi celor identificaţi la munca câmpului alături de părinţii lor pe terenurile cultivate din apropierea satului.

Totodată s-au purtat discuţii cu părinţii pentru a-i conştientiza pe aceştia cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare de către copii şi importanţa educaţiei pentru dezvoltarea acestora.

Alte 30 de ghiozdane şi rechizite au fost distribuite copiilor din comunitatea de romi din Şcheia.

Din analizele de caz efectuate s-a constatat că mulţi dintre autorii de infracţiuni sunt minori, tocmai de aceea impunându-se intervenţia preventivă în scopul promovării actului educaţional şi implicit în vederea limitării participaţiei minorilor la săvârşirea de infracţiuni.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IPJ Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 6 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 6, 2019 @ 11:23 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Dvwjmj to the field below: