Romsilva susține că pădurarul Ocolului Silvic Marginea nu este implicat în transport ilegal de material lemnos - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Romsilva susține că pădurarul Ocolului Silvic Marginea nu este implicat în transport ilegal de material lemnos

De    •   Publicat acum 2 luni, 3 septembrie 2019   •   Fara comentarii

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva face precizări în urma acuzaţiilor aduse unui angajat al Ocolului Silvic Marginea pe reţelele de socializare, potrivit cărora un angajat al Ocolului Silvic Marginea ar fi efectuat cu intenţie un transport ilegal de material lemnos.

Romsilva anunță că a efectuat o anchetă internă și că  “aspectele semnalate nu se confirmă”.

Pe 31 august ora 22:21, lucrătorii Postului de Poliţie Suceviţa au fost sesizaţi prin 112 de către cetăţeanul Avram G. asupra unui presupus transport de masă lemnoasă fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii Postului de Poliţie Suceviţa a rezultat că autovehiculul care transporta masa lemnoasă, cu numărul de înmatriculare SV-67-SFI, aparţine unei persoane fizice, Gavril S. şi că transportul era însoţit de avizul de expediţie AR nr. 2191408 emis de societatea Marmihaj Forest pentru 14,24 metri cubi.

Romsilva spune că inventarierea materialului lemnos, încărcarea acestuia şi eliberarea avizului de expediţie au fost efectuate de firma respectivă, care a câştigat pe 26 martie 2019, la licitaţie publică, partida nr. 1853/ 1370742, având autorizaţia de exploatare nr. 14742213 din 4 iunie 2019.

De asemenea, Romsilva afirmă că pădurarul Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea nu a fost implicat în emiterea avizului, în transportarea masei lemnoase, nu deţine autovehiculul care transporta masa lemnoasă şi nu are în gestiune partida nr. 1853/ 1370742, iar în acel moment se afla în altă localitate.

“Între angajatul Ocolului Silvic Marginea şi autorul postărilor denigratoare, Avram G., există un litigiu mai vechi, după ce acesta din urmă a astupat un şanţ de minim sanitar care delimitează fondul forestier de stat, în urma efectuării unor lucrări pe terenul proprietatea sa.

Pădurarul Mircea Caunei, titularul cantonului nr. 13 Pârul Ciungi unde a fost astupat şanţul de minim sanitar, l-a avertizat pe Avram G. în repetate rânduri să refacă lucrarea şi să reintre în legalitate.

În urma refuzului acestuia, pădurarul Mircea Caunei a sesizat pe 30 august 2019 Postul de Politie Suceviţa cu privire la infracţiunea de ocupare abuzivă a fondului forestier efectuată de numitul Avram G., dar şi cu privire la ameninţările acestuia la adresa pădurarului Mircea Caunei”  arată Romsilva.

 

 

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 3 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 3, 2019 @ 6:05 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7gOOvp to the field below: