Investiție obligatorie la noul spital din Fălticeni: stație de tratare a apelor uzate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Investiție obligatorie la noul spital din Fălticeni: stație de tratare a apelor uzate

De    •   Publicat acum 6 luni, 2 septembrie 2019   •   3 comentarii

 

Noul deviz general al investițiilor în continuare la spitalul care se construiește la Fălticeni a primit avizul Consiliului Local, valoarea rămânând aceeași – 71.204.000 lei.

Actualizarea a fost necesară deoarece noul spital este direct conectat la rețeaua publică de canalizare și se impune existența unei stații de tratare a apelor uzate care să dețină tehnologie eficientă și care să permită îndepărtarea bacteriilor în proporție de 90%.

Valoarea estimativă este de 480.000 lei fără TVA.

De asemenea, la capitolul  Dotări  se alocă suma de 220.000 lei fără TVA pentru inscripționarea tuturor spațiilor din incintă.

În schimb, capitolul  Cheltuieli neprevăzute  se diminuează cu 700.000 lei fără TVA.

Din valoarea totală a investiției (71.204.000 lei), restul de executat este de 71.191.000 lei.

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 2 septembrie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 2, 2019 @ 5:32 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Dan spune:

  Cum apar lucrările dintr-odată și iar se amână termenul de finalizare? Până la alegerile locale cumva?

 2. cristina buta spune:

  ceva nu bate la valoarea totala si restul de executat ???

 3. Aldo spune:

  Valoare totala 71,2 milioane lei, transformat in euro (impartim la 4,72lei/euro) rezulta aproximativ 15 milioane euro. Conform standardelor de cost pentru institutii spitalicesti (HOTĂRÂRE nr.363 din 14 aprilie 2010) un metru patrat construit este de 1000 de euro, mai adaugam inflatia 50% din 2010 pana in 2019. Rezulta ca 1metru patrat construit ajunge actualizat cu inflatia la 1500euro/mp. Impartim 15 milioane de euro valoare totala investitie la 1500euro/mp = rezulta 10 000 de mp ar fi trebuit sa fie construiti de la zero. Noi am cheltuit mai mult de 15 milioane de euro pe un spital care era deja construit in proportie de 25% (avea structura de rezistenta executata inainte de anul 2000). Alo, suntem nebuni! Are spitalul din Falticeni cumva 10 000mp (adica 1hectar) desfasurati. Votati un partid la urmatoarele alegeri care nu a mai condus orasul. Doar asa s-ar putea face lumina. Toate partidele care au condus orasul s-au dedulcit. Votati un nou partid, e singura sansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VDs7s4 to the field below: