Polițiștii suceveni au indisponibilizat 6 autovehicule care nu respectau legislația de transport persoane - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni au indisponibilizat 6 autovehicule care nu respectau legislația de transport persoane

De    •   Publicat acum 7 luni, 30 august 2019   •   Fara comentarii

În contextul apropierii debutului anului şcolar, polițiștii suceveni au dispus măsuri suplimentare care să conducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor. 

O primă etapă în cadrul campaniei ,,Recapitulare la ……siguranță” o constituie declanșarea unor acțiuni de control a transportatorilor rutieri, atât a celor autorizați pentru transport școlar, dar și în zonele în care există informații cu privire la desfășurarea de activități de transport de către persoane neutorizate.

În perioada 26 august – 7 septembrie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar se verifică deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. 

În paralel au fost continuate și activitățile de control în trafic a celor care desfășoară activități de transport persoane în regim taxi și închiriere.

Polițiștii Serviciului Rutier Suceava în cooperare cu inspectorii Registrului Auto Român au organizat joi o acțiune pe DN 17 pentru depistarea și sancționarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie  și a celor autorizați în transportul de persoane care nu respectă legislația.

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.185 lei, au fost ridicate 9 certificate de înmatriculare și au fost indisponibilizate 6 autovehicule.

Un bărbat de 47 ani din județul Botoșani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 și efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Belgia fără a deține o licență de transport și copie conformă eliberată pentru tipul de transport pe care-l efectua.

În cauză s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind amendat cu 1.000 lei și luându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru 6 luni.

Un bărbat de 53 ani din Frătăuții Vechi a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 și efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Italia fără a deține o licență de transport și copie conformă.

S-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei și luându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru o perioadă de 6 luni.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 30 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 30, 2019 @ 4:51 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UnNuqm to the field below: