Nereguli cu material lemnos: trei infracțiuni constatate și 43 m.c. confiscați de polițiștii suceveni

În perioada 19 – 25 august, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 45 de controale, fiind constatate 3 infracțiuni și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.235 lei.

S-a mai confiscat material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, respectiv 43,17 m.c., în valoare de 13.590 lei, din care 36,82 m.c. faptic și 6,35 m.c. valoric.

O patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 din Vadu Moldovei autoutilitara condusă de un bărbat de 62 ani  din Cornu Luncii, care transporta  material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că transporta ilegal 6,31 m.c. cherestea rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 4.033 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

O patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei autoutilitara condusă de un localnic de 36 ani, care transporta material lemnos.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care au stabilit că transporta ilegal 3,60 m.c. lemn de foc de diverse esențe.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 580 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YNhvpj to the field below: