Anchetă DSP: sursa infecției din tabăra neautorizată din Mănăstirea Humorului a fost un copil cu boală diareică acută - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Anchetă DSP: sursa infecției din tabăra neautorizată din Mănăstirea Humorului a fost un copil cu boală diareică acută

De    •   Publicat acum 2 luni, 27 august 2019   •   1 comentariu

 

Direcția de Sănătate Publică Suceava a finalizat ancheta cu privire la suspiciunea existenței unui focar de toxiinfecție alimentară la Poiana Micului – comuna Mănăstirea Humorului.

Grupul de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat într-o unitate neautorizată sanitar și a consumat alimente preparate în condiții improprii.

Sursa de apă, necorespunzătoare bacteriologic, a constituit un factor de risc care ar fi putut contribui la apariția simptomatologiei digestive, dar DSP apreciază că  “nu a constituit sursa de infecție”.

Neidentificarea în probele biologice recoltate de la pacienți a unui agent etiologic fac imposibilă stabilirea unei legături epidemiologice de cauzalitate între alimente / apa consumate și cazurile de îmbolnăvire.

DSP opinează că “nu sunt îndeplinite criteriile definiței clinice de toxiinfecție alimentară” și că a fost vorba de un episod de gastroenterită acută, având ca posibilă sursă de îmbolnăvire prezența în grup a unui copil cu boală diareică acută.

DSP precizează că vor fi aplicate sancțiuni contravenționale și vor fi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate a unității în care a fost cazat grupul.

În urmă cu o săptămână, 12 copii cu vârste între 7 şi 16 ani din judeţul Neamţ, aflaţi într-o tabără în Poiana Micului au ajuns la Spitalul Județean Suceava după ce au mâncat la cină.

Membrii grupului au adus alimente de acasă și și-au gătit singuri.

4 copii au fost internați în secția Pediatrie, iar 6 copii și un însoțitor în secția de Boli Infecțioase, cu simptomatologie ușoară, fără probe inflamatorii.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 27 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 27, 2019 @ 5:44 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Unul spune:

  Vă vine prospătură acum la licee…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qkM7Al to the field below: