Anchetă DSP: sursa infecției din tabăra neautorizată din Mănăstirea Humorului a fost un copil cu boală diareică acută

 

Direcția de Sănătate Publică Suceava a finalizat ancheta cu privire la suspiciunea existenței unui focar de toxiinfecție alimentară la Poiana Micului – comuna Mănăstirea Humorului.

Grupul de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat într-o unitate neautorizată sanitar și a consumat alimente preparate în condiții improprii.

Sursa de apă, necorespunzătoare bacteriologic, a constituit un factor de risc care ar fi putut contribui la apariția simptomatologiei digestive, dar DSP apreciază că  “nu a constituit sursa de infecție”.

Neidentificarea în probele biologice recoltate de la pacienți a unui agent etiologic fac imposibilă stabilirea unei legături epidemiologice de cauzalitate între alimente / apa consumate și cazurile de îmbolnăvire.

DSP opinează că “nu sunt îndeplinite criteriile definiței clinice de toxiinfecție alimentară” și că a fost vorba de un episod de gastroenterită acută, având ca posibilă sursă de îmbolnăvire prezența în grup a unui copil cu boală diareică acută.

DSP precizează că vor fi aplicate sancțiuni contravenționale și vor fi dispuse măsuri pentru intrarea în legalitate a unității în care a fost cazat grupul.

În urmă cu o săptămână, 12 copii cu vârste între 7 şi 16 ani din judeţul Neamţ, aflaţi într-o tabără în Poiana Micului au ajuns la Spitalul Județean Suceava după ce au mâncat la cină.

Membrii grupului au adus alimente de acasă și și-au gătit singuri.

4 copii au fost internați în secția Pediatrie, iar 6 copii și un însoțitor în secția de Boli Infecțioase, cu simptomatologie ușoară, fără probe inflamatorii.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

Un comentariu la „Anchetă DSP: sursa infecției din tabăra neautorizată din Mănăstirea Humorului a fost un copil cu boală diareică acută

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YBoGMJ to the field below: