Minor de 17 ani din Liteni arestat preventiv după ce a omorât cu lovituri de cuțit un tânăr - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Minor de 17 ani din Liteni arestat preventiv după ce a omorât cu lovituri de cuțit un tânăr

De    •   Publicat acum 3 luni, 26 august 2019   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi minori din Liteni, în vârstă de 17 ani, din care unul în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de omor, iar al doilea în stare de libertate pentru port fără drept de obiecte periculoase.

Primul inculpat a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru de omor după ce în seara de 29 iunie, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, a exercitat acte de violenţă grave şi repetate asupra unui bărbat în vârstă de 24 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu un briceag prevăzut cu un box metalic în zone vitale ale corpului, cauzând leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul victimei.

Al doilea inculpat a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru port fără drept de obiecte periculoase deoarece în aceeași seară a purtat fără drept un briceag prevăzut cu box metalic, obiect pe care ulterior i l-a înmânat primului inculpat, care a comis cu acesta infracţiunea de omor.

În prealabil, după ce au consumat o cantitate apreciabilă de bere şi votcă, au hotărât să se deplaseze la un local.

Ajunşi pe terasa localului din Liteni, cei doi s-au aşezat la o masă şi au comandat câte o bere.

La un moment dat, lângă masa acestora s-a aşezat victima, un bărbat în vârstă de 24 ani, care se întorcea acasă de la serviciu şi care s-a oprit să bea o bere la local.

Primul inculpat i-a cerut victimei un foc pentru a-şi aprinde ţigara, victima i-a aruncat ostentativ bricheta pe masă, lucru care l-a deranjat pe inculpat.

Aflat într-o avansată stare de ebrietate, primul inculpat s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat în direcţia victimei, încercând să o lovească, însă a fost oprit şi temperat de către al doilea inculpat.

Nu după mult timp, pentru a evita orice fel de discuţii şi o eventuală altercaţie fizică, victima s-a ridicat de la masă şi s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale.

Primul inculpat a pornit în urmărirea victimei, nu înainte de a-i cere celui de-al doilea inculpat cuţitul tip briceag pe care acesta din urmă îl purta asupra sa şi despre care inculpatul avea cunoştinţă.

În momentele imediat următoare, în parcarea situată în apropierea localului, primul inculpat a ajuns-o din urmă pe victimă, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea.

La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său.

Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat 6 lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate „în fugă”, în condiţiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei.

Potrivit raportului de medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat şocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secţiunii ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 26 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 26, 2019 @ 11:47 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rn5XZv to the field below: