Barna la Suceava: “Statul începe să se prăbușească sub nepotism și clientelism, aș vrea să cred că nu este un blat între PSD și PNL”

Președintele USR Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidentiale de la sfârșitul anului, a derulat ieri și azi un turneu electoral la Suceava și Fălticeni.

El s-a întâlnit cu simpatizanții partidului și a susținut la sediul USR o conferință de presă.

Barna a declarat că este în plină campanie de strângere a celor 200.000 semnaturi și a atacat frontal Guvernul PSD-ALDE :  “Este o disperată nevoie de schimbare și de o reformă profundă a statului, statul începe să se prăbușească sub nepotism și clientelism.Guvernarea PSD ne-a scos aproape din Europa, este momentul să o luăm spre o direcție europeană”.

El a spus că USR se bazează foarte mult pe inițiativa civică și că va duce mesajele societății în dezbaterea publică.

Întrebat cum se va poziționa în actualul context mondial în cazul în care va deveni președinte, Barna a răspuns că  “parteneriatul nord-atlantic este garanția reală și cred singura de care dispune România în momentul de față. Relația cu Statele Unite este privilegiată, trebuie menținută și consolidată. Cu China și Rusia sunt relații de diplomație funcțională, relațiile economice sunt fundamentale și trebuie dezvoltate, nu văd o problemă cu investițiile”.

Șeful USR a revenit asupra subiectului preferat, cel anti-PSD, declarând că  “în 3 ani PSD a ținut România pe loc, dar oamenii au înțeles că nu mai putem continua cu frici, cu sperieturi. Este un Guvern pe final de mandat, un Guvern de care România trebuie să scape cât mai repede. Este un Guvern care se chinuie disperat să supraviețuiască. Aș vrea să cred că nu este un blat între PSD și PNL, vom vedea realitatea electorală. Nu știu dacă există un blat…”

În ceea ce privește atuurile sale în fața celorlalți contracandidați la prezidențiale, Barna a spus că“vreau să fiu președinte implicat, prezent nu numai în situații de criză. Președintele poate să dea mesajul de inspirație și de încredere de care avem mare nevoie. Din păcate, cu ultimii președinți acest mesaj nu a existat”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7KzNYg to the field below: